Agenda Urbana de Catalunya

Traducció no oficial gentilesa de Google

Agenda Urbana de Catalunya


L'Agenda Urbana de Catalunya ha de ser l'eina que permeti potenciar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja la creixent urbanització.

La planificació urbana és un instrument que permet l'assoliment de la qualitat de vida i el benestar de les persones. Per aconseguir-ho, és necessària la contribució de tots els nivells de govern que, en coordinació, alineïn les seves polítiques urbanes mitjançant una Agenda Urbana compartida. 

L'Agenda Urbana de Catalunya, s'estructura en sis pilars temàtics que condensen analíticament l'ampli conjunt d'objectius i reptes que es planetegen a la Declaració de Quito i a l'Agenda 2030, i s'estructura a partir de quatre principis:

1. L‘Agenda 2030 com a marc de referència 
2. Sostenibilitat econòmica, ambiental i social
3. Dimensió territorial
4. Governança compartida 

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès forma part de l'Assemblea Urbana de Catalunya, que es constitueix com un òrgan pluridisciplinar i col·legiat compost per representants de cadascun dels departaments de la Generalitat de Catalunya, representants de l'àmbit local i representants del teixit associatiu ciutadà i empresarial.


Agenda Urbana de Catalunya

 

Per definir els reptes de l'Agenda, s'obre un procés de participació que entre el 6 de juny i el 31 de juliol recollirà aportacions en sessions presencials i en línia.

Es proposen sis jornades de participació per tal d'abordar els 18 objectius de l'Agenda de forma especialitzada, però a la vegada integrada en el context urbà. Es tracta de descobrir quins són els reptes, quines les oportunitats, les dificultats i tangències entre objectius, per tal de plantejar una Agenda realista, aterrada i objectiva. En aquest sentit, les conclusions de les jornades s'incorporaran en el document d'objectius de l'Agenda Urbana.

PARTICIPA-HI

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/05/2019


Segueix-nos a :