Josep Milà

Traducció no oficial gentilesa de Google

Josep Milà

Josep Milà
JOSEP MILÀ i ATSET
Vilafranca del Penedès, 1921

La vida de Josep Milà està lligada a l'excursionisme. La seva és una trajectòria brillant que s'ha vist abocada a la clandestinitat pel context històric que li va tocar viure: el règim franquista. Josep Milà ha estat el protagonista desconegut d'una carrera excursionista excepcional que l'ha dut als cinc continents.

Pagès, muntanyenc i viatger, Milà està considerat un dels principals impulsors de l'excursionisme al Penedés i la seva passió per la muntanya es barreja amb la defensa social, política i cultural. Soci fundador de la Joventut Excursionista Vilafranquina, el franquisme va expulsar-lo dels esports de muntanya per expressar el seu catalanisme, impedint que desenvolupés una gran carrera esportiva. 

Però mai va deixar de practicar l'excursionisme i, ja de gran, va poder realitzar alguns dels seus somnis, com l'ascensió al Kilimanjaro l'any 1991, amb 70 anys d'edat complerts. Ha realitzat nombroses ascensions als Pirineus, als Alps i a la resta dels cinc continents, amb viatges a més de 150 països. L'any 1961 va ser el millor esportista penedesenc per les ascensions al Montblanc i al Cerví i el 1989 rep la Medalla Forjador de la Història esportiva a Catalunya.

En el llibre Josep Milà. L'amor a la muntanya neix fins i tot en temps de guerra (Cossetània Edicions), de Francesc Roma i Casanovas, explica en primera persona la seva vida excursionista, amb un llenguatge planer, tal com l'ha sentida. Medalla de la Vila


'Per la seva trajectòria i contribució al món de l'excursionisme, i la seva defensa dels valors democràtics i catalanistes durant el període del règim franquista'


Tornar a Medalles de la Vila 2008
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 05/07/2017


Segueix-nos a :