Prop de Vilafranca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici > Sobre la ciutat > El Turisme > Prop de Vilafranca

Prop de Vilafranca

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Castell d'Olèrdola
Sant Miquel d’Olèrdola

L’home ha deixat la seva petjada a Olèrdola des de l’Edat del Bronze i fins l’època de l’alta Edat Mitja. La privilegiada situació estratègica i els cingles que fan inexpugnable la muntanya, han estat els elements claus de l’ocupació humana. 


Conjunt monumental de l'església de Santa Maria i Castell de Sant Martí Sarroca 
Sant Martí Sarroca

Visita al conjunt monumental del castell de St. Martí (s.X) i l´església de Sta. Maria (s.XIII) -catalogada com a monument històric-artístic d'interès nacional


Paratge natural de les Deus
Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí de Mediona destaca per la seva abundància d'aigua. En el seu terme es localitzen fins a una quarantena de fonts. LES DEUS i les seves GRUTES I FONTS formen un paratge ideal per al lleure i la cultura. 


Santuari de la Mare de Déu de Foix
Terme de Torrelles de Foix

Santuari de la Mare de Déu de Foix, patrona del Penedès, des d'on es pot gaudir d'una panoràmica extraordinària i divisar quasi tot l'Alt i el Baix Penedès. Fonts de les Dous
Torrelles de Foix

Són 35 fonts que hi ha en aquest indret típic i turístic, un indret on es pot gaudir de la natura contemplant, sobretot, la cascada d'aigua d'uns 20 metres i d'altres paratges de Les Dous que fan que sigui un lloc d'esbarjo i diversió per a totes les edats. 
 

El Molí del Foix
Santa Margarida i els Monjos

La construcció coneguda com a Molí del Foix (antigament molí del Macià) és el que resta en peu de les antigues instal·lacions d’un molí fariner medieval, que aprofitava l’aigua que portava el riu Foix per a moldre gra. D’aquest molí se’n conserva tota l’estructura exterior i part de la bassa on s’acumulava l’aigua. L’edifici, de propietat municipal i actualment en procés de restauració, és la seu del Centre d’Interpretació Històrica i Natural del Molí del Foix, Aula de Natura i Jardí Botànic, amb espècies autòctones, on s’hi realitzen activitats educatives adreçades als escolars i al públic en general. 
Castell de Penyafort
Santa Margarida i els Monjos 


La construcció d'aquest edifici va començar durant el segle XII, inicialment com a torre de defensa pertanyent al Castell d'Olèrdola. Posteriorment ha tingut diverses modificacions, especialment a partir de l'any 1602, en què s'inicià la construcció d'un convent de l'orde dels frares dominics.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 21/09/2012


Segueix-nos a :