Les Rutes

Mapa Web

Índex Alfabètic

Ets a: Inici > Sobre la ciutat > El Turisme > Les Rutes

Les Rutes

Índex

 

Ruta del vi i del cava



Itinerari urbà pels cellers i caves de Vilafranca del Penedès.
En el marc de la Setmana de l'Enoturisme es realitzaran visites culturals, visites i degustacions a cellers.
Podeu consultar preus de visites i abonaments a l'Oficina Municipal de Turisme.


BODEGUES TORRES

El nom de la família Torres apareix en la història de Catalunya des del segle XVII. Avui, les seves vinyes ocupen 1.300 hectàrees seleccionades entre els millors indrets i climes de la regió.
La utilització de la viticultura i l'enologia més modernes, la conservació de les tècniques tradicionals han contribuït a l'èxit de Torres. 
Una empresa puntera a nivell d'exoprtació, on els seus vins tenen presència a gairebé tot el món. 

Finca el Maset, s/n
Pacs del Penedès
Tel. 938177487
www.torres.es


CASTELL DE PERELADA

Grup Perelada, un dels principals productors de vi i cava del país, amb cellers d'elaboració a Perelada i a Vilafranca del Penedès. A les instal·lacions de Vilafranca s'hi produeix, amb la tecnologia tradicional més depurada, caves com el Brut Reserva i el Brut Nature, reconeguts amb diversos premis.

Horaris de visita:
Cal concertar la visita amb antelació.

Av Barcelona, 78
Apartat de Correus 56 Vilafranca
08720 Vilafranca del Penedès
Tel.: 93 223 30 22
Fax: 93 223 13 70
perelada@castilloperelada.com
www.castilloperelada.com


CAVES MASCARÓ

Ubicades en un dels casals modernistes del centre de Vilafranca, es troben les Caves Mascaró fundades l'any 1945 per a l'elaboració de vins, caves, brandies i licors.
L'estil personal dels productes elaborats per MASCARÓ es basa en el respecte pel caràcter propi del raïm, en la conservació de la seva essència i la frescor al llarg del procés d'elaboració i d'envelliment.
L'empresa té com a símbol un mascaró, o ornament decoratiu, en forma d'ésser mític i fantàstic, mig home i mig lleó, original de l'escultor Lluís Hortalà.
Per una banda el lleó suggereix la força, la sobirania i la bellesa. Per l'altre, l'home representa la intel·ligència i la sensibilitat.
És el símbols de l'energia aplicada a la creació, que l'empresa Mascaró aplica a tota la seva gamma de productes. 

Horaris de visita:
Cal concertar la visita amb antelació.

Casal, 9
08720 - Vilafranca del Penedès
Tel.: 34-938 901 628
Fax: 34-938 901 358 
visites@mascaro.es
www.mascaro.es


COVIDES

Les instal·lacions de l'antic Celler Cooperatiu de Vilafranca, actualment gestionat per COVIDES, constitueixen un complex dotat dels últims avenços tecnològics en gestió de verema, elaboració i estocatge que el situen a l'alçada dels millors cellers del món. 

Camí Sant Pau,
Paratge Les Clotes, s/n
08720 Vilafranca del Penedès
Tel.: 93 817 10 35
Fax: 93 890 04 18
covides@covides.com 
www.covides.com


HERETAT MAS TINELL

A Mas Tinell podreu trobar tot el procés d'elaboració: premsat, vinificació, tiratge, criança i desgorg. Hem obtingut força reconeixements, entre els quals destaca el fet d'haver estat el cava del casament de la Infanta Cristina. 
Venda dels seus productes a la cava. 
Disposem d'un hotel per a clients i turismes a les mateixes instal.lacions.

Horaris de visita:
Preferible: concertar la visita amb antelació.

Ctra Vilafranca a Sant Martí, km 0,5
08720 Vilafranca del Penedès
Tel.: 93 817 05 86
Fax: 93 817 05 00
E-mail: info@mastinell.com 
www.mastinell.com


PINORD VINS I CAVES
 

La història de BODEGAS PINORD es remunta a més de 150 anys enrera, quan la família Tetas va començar a elaborar vins. Avui dia és una de les millors bodegues elaboradores de la zona i de tot el país. 

Horaris de visita:
Cal concertar visita.

Dr. Pasteur, 6
Vilafranca del Penedès
Tel. 938903066 
visites@penedes.com
www.pinord.com

 

Ruta del xató



Vilafranca forma part de la Ruta del Xató, una iniciativa lúdico-gastronòmica que es desenvolupa a les cormarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf i que té com a objectiu principal la promoció de les cinc varietats d'aquesta popular amanida.
La ruta del Xató de Vilafranca la conformen 24 restaurants, 21 dels quals estan ubicats a la capital de l'Alt Penedès i la resta en diferents punts de la comarca.





Recepta del Xató de Vilafranca:

INGREDIENTS per a sis persones

Per a la salsa:
· Alls escalivats.................................... 4 grans
· Alls crus............................................. 4 grans
· Bitxo petit.......................................... 1 peça
· Pebre vermell..................................... 2 cullerades
· Oli d'oliva verge................................. ½ litre
· Vinagre de vi...................................... 1dl.
· Galetes Maria..................................... 3 galetes
· Pa torrat............................................. 4 trossos
· Sal

Per al plat:
· Enciam o escarola............................... 2/3 peces
· Bacallà remullat i esqueixat................ 600gr.
· Tonyina salada................................... 250gr.
· Anxoves.............................................. 12 filets
· Olives arbequines............................... 200gr. 

Elaboració:
Es posa en remull el bacallà i la tonyina. Es renten molt bé tots els altres components. Després s'agafa un morter i s'hi trinxen els alls, el bitxo, el pa torrat i les galetes maries, i s'hi afegeix el pebre vermell, l'oli, el vinagre i la sal. Es barreja tot plegat i es remena bé. 

Nota: és recomable preparar-ho el dia abans i guardar-ho a la nevera, perquè es refredi. Poseu la salsa al mateix moment de servir el xató.

Aquesta és la recepta que preparaven els pagesos del Penedès i s'acostumava a menjar al camp o a la muntanya.

Més informació: Oficina Municipal de Turisme
Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 93.892.03.58
turisme@vilafranca.org

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 22/07/2013


Segueix-nos a :