Agenda

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Agenda > Detall de l'acte

Agenda

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 

Mostra de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya. Cercavila de Foc

Imatge de l'agenda

Descripció

Vilafranca del Penedès acull enguany la mostra, coincidint amb el bicentenari del Ball de Diables de Vilafranca i la capitalitat cultural de la població.

L’acte central de la Mostra, consisteix en la representació per part dels Balls participants del seu acte sacramental, o entremès finalitzant amb una cercavila de foc.

Com a novetat, es celebrarà una mostra infantil, on hi participaran les colles infantils dels seus respectius balls adults.

Dates i lloc

Proper acte: 30/05/2015 23:00h Fi: 31/05/2015 02:30h
Diferents carrers de la Vila

Horari

A les 23 hores

Organització i contacte

Ball de Diables de Vilafranca

Observacions

Colles participants: Ball de Diables de Vilafranca, Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, Ball de Diables de Vilanova, Ball de Diables de Sitges, Ball de Diables de l’Arboç, Ball de Diables del Vendrell, Ball de Diables de Tarragona, Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera, Ball de Diables de Torredembarra.

Itinerari: Plaça Jaume I, Plaça Santa Maria, Carrer Santa Maria, Plaça de la Vila, Carrer Sant Joan, Rambla Nostra Senyora, Carrer del Casal, Carrer Amàlia Soler, Carrer Mare Ràfols, Creu de Santa Digna i Carrer Comerç
I a continuació concert al carrer Magarola

Més informació

La primera Mostra de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya va celebrar-se l’any 1995 a Vilafranca. Es van agrupar les colles de diables de Catalunya que conservaven l’entremès, també anomenat acte sacramental, una representació de la lluita entre les forces del bé i les forces del mal, considerat com el model tradicional de Ball de Diables. D’aquest acte, va néixer la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya. La mostra va seguir celebrant-se primer bianualment, i més tard anualment, sempre organitzada per un dels balls membres de la coordinadora, actualment 9, a la seva pròpia localitat.
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/05/2015


Segueix-nos a :