Agenda

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Agenda > Detall de l'acte

Agenda

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 

Exposició fotogràfica del Drac i els Diables de Vilafranca al «Gran Desfile del Fuego»

Imatge de l'agenda

Descripció

El Gran Desfile del Fuego va ser una cercavila de dracs i balls de diables que es va celebrar l’any 1957 a Granollers, durant el marc de les Fires de l'Ascensió.

Aquesta exposició fotogràfica ha estat produïda per l’Associació granollerina l’Olla dels Pobres i la seva estada a Vilafranca ha sigut organitzada per l’Associació de Cultura Popular COET i el mateix Centre Artístic del Penedès, l’Agrícol.

Dates i lloc

Proper acte: 01/12/2017 20:00h Fi: 31/12/2017 20:00h
Centre Artístic del Penedès
PG. Alcover, d', 002

Horari

De dilluns a divendres, de 17 a 20h

Organització i contacte

Associació de Cultura Popular COET i Centre Artístic del Penedès

Observacions

L’exposició consta de diverses fotografies en blanc i negre i color, de gran qualitat artística. Aquestes fotografies provenen de tres arxius diferents: l’arxiu dels fotògrafs Brangulí, el fons fotogràfic de l’Arxiu Nacional de Catalunya i l’arxiu fotogràfica de la família de Montserrat Mas.

Més informació

«El Gran Desfile del Fuego» va ser una cercavila de dracs i balls de diables que es va celebrar l’any 1957 a Granollers, durant el marc de les Fires de l'Ascensió. En aquesta cercavila van participar un gran nombre de grups de foc que hi havia en aquells moments a Catalunya: el Drac i els Diables de Vilafranca, les Maces i la Guita grossa de Berga, el Drac i els Diables de Sitges, el Drac de Vilanova i la Geltrú, els Diables de l’Arboç, el Drac d’un barri d’Igualada i el Drac d’Arenys de Munt. La cercavila es va realitzar per diversos carrers cèntrics de Granollers. Al migdia alguns balls de diables, com el de Vilafranca, van representar el seu ball parlat. A la nit també és va realitzar un Salt de Plens de Patum.

Situació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/11/2017


Segueix-nos a :