Agenda

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Agenda > Detall de l'acte

Agenda

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 

"Natura in vitro. Assun Savall"

Imatge de l'agenda

Descripció

Savall es va introduir en el món de la il·lustració científica al Museu de Zoologia de Barcelona, l’actual Museu de Ciències Naturals, guiada per la seva afició pel dibuix.

Després de seguir diversos cursos d’aquesta temàtica va començar a treballar com a il·lustradora de llibres de text per diferents editorials. Aquesta tasca l’ha combinat durant anys amb la seva activitat professional com a docent d’ESO i Batxillerat. Des de llavors, l’Assun continua en la il·lustració científica per interès i satisfacció personal i després d’haver participat en diverses exposicions col·lectives va començar a exposar de manera individual per tot el territori.

Les seves creacions són catalogades il·lustracions científiques, és a dir, reproduir elements naturals el més exacte possible, no tan sols per esdevenir una creació artística, sinó que per explicar i divulgar la ciència. El gust per l’observació de la natura no està clar si és previ o posterior a la seva formació com a biòloga, possiblement les dues facetes es complementen i s’alimenten, i a aquest gaudir de la natura, se suma a les ganes d’entendre com funciona, en el voler saber el com i el perquè. Així doncs el procés per arribar a la creació d’una obra comença amb l’observació, després ve la recerca i documentació per passar finalment al traç, a la representació el més exacte possible de cada animal o planta.

La seva tècnica principal és l’aquarel·la, que combina amb altres com la tinta xinesa o el guaix. Les imatges les treu directament de la natura a més de complementar-les amb les fotografies que ella mateixa realitza.

En aquesta mostra, Assun Savall ens presenta més d’una trentena d’obres. Una col·lecció d’il·lustracions que uneix les aficions de l’artista: la ciència, la didàctica i l’art. Les orquídies, lliris, fruits, cargols, estrelles de mar, sardines, etc…, s’obren camí entre els dibuixos per omplir-se de color, mostrar-los com són, per fora i per dins, i volent anar més enllà per destacar els caràcters útils per a l’estudi i transmetre sensacions i emocions

Dates i lloc

Proper acte: 20/12/2019 18:00h Fi: 26/01/2020 20:00h
Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rb. Nostra Senyora, de, 006

Horari

Horari de dijous a dissabte de 18-20 h i diumenges i festius de 12-14 h i de 18-20 h

Organització i contacte

Fundació PINNAE

Observacions

Assun Savall és una artista riudomenca, afincada a Vilafranca del Penedès des de fa molts anys. És llicenciada en Ciències Biològiques, Màster en Nutrició i Alimentació i professora de Ciències Naturals.

Més informació

Fundació PINNAE

Situació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 08/01/2020


Segueix-nos a :