Agenda

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Agenda > Detall de l'acte

Agenda

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 

Dones Invisibles?. Dones i món rural a començaments del segle XX

Imatge de l'agenda

Descripció

El 15 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Rural, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i l’Arxiu Municipal de Vilafranca inauguraven l’exposició Dones Invisibles? que tracta del paper de les dones al món rural de la Catalunya de principis del segle XX.

L’exposició està formada per 27 fotografies que recullen diferents aspectes del món de les dones al llarg del segle XIX i el primer terç del segle XX.

Mitjançant un recorregut per les imatges, des de la infantesa fins a la vellesa, el visitant s’endinsarà en les tasques que desenvolupaven en la societat agrària catalana, en el tipus de família, en els espais on es relacionaven i en les feines i responsabilitats que tenien les dones, en funció de les diferències socials existents. Malgrat la discriminació que patien, jugaven un paper determinant en les relacions de la comunitat pagesa i també en la transmissió de la cultura popular, en la vida econòmica i també en la força creixent dels moviments socials.

En el marc de l’exposició, el 6 de novembre es presentarà el llibre Dones invisibles? Dones i societat a viles i pobles de la Catalunya de principis del segle XX, on es recullen fotografies de l’època acompanyades d’una selecció de textos que reforcen el discurs expositiu i aprofundeix en els diversos apartats.

Dates i lloc

Proper acte: 31/10/2020 Fi: 08/11/2020 20:00h
Capella de Sant Joan
PL. Sant Joan, de, 001

Horari

Horari habitual de la Capella

Organització i contacte

Arxiu Municipal de Vilafranca; col·labora: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Xarxa d’Arxius Comarcals, Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Observacions

El 6 de novembre a les 19.30h tindrà lloc a la mateixa Capella la presentació del llibre Dones invisibles? Visió de les dones a la Catalunya rural del s. XIX i principis del XX, a càrrec dels seus autors i autores: Josep Colomé, Sònia Camaforte, Carme Milà, Montserrat Morató i Josep Maria Masachs.

L’accés a la presentació del lliure és gratuïta, però l’aforament serà limitat
, per la qual cosa per assistir-hi caldrà fer reserva prèvia enviant un correu : cultura@vilafranca.cat

Horaris
L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 8 de novembre amb horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges, de 12 a 14h i de 18 a 20h

Situació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/10/2020


Segueix-nos a :