Agenda

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Agenda > Detall de l'acte

Agenda

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 

Estatambestat/Estatcontraestat, una exposició multidisciplinar de l’artista Xavier G-Solís

Imatge de l'agenda

Descripció

La Sala dels Trinitaris de Vilafranca, continuant amb la seva línia de programació d’artistes contemporànies nascuts o residents al territori, acollirà des del dijous 1 d’octubre i fins al diumenge 8 de novembre l’obra de l’artista resident a la Rovira Roja, Xavier G-Solís.

Estatambbetat/Estatcontraestat és una instal·lació amb clares referència a la “postsència” de l’1 d’octubre on hi veurem gravats realitzats amb piconadora a cel obert, sobre la terra crua. Una tècnica brutal i contundent que l’artista no utilitzava des de l’any 2012 quan era el moviment dels indignats els qui omplien les places públiques. La instal·lació estarà formada per papers de gramatge amb gravats, uns amb tintes negres i al de color carnassa que estan realitzades justament amb les espardenyes usades dels balladors i balladores del Balls de la Festa Major de Vilafranca i que l’artista ha anat recopilant durant anys. La instal·lació també conté tres peces amb el títol “Europa”: un carretó, una curiosa vitrina i una caixa forta de la qual fa anys es va oblidar la combinació i qui sap què hi ha a dins. Al fons de la Sala, uns llençols de fils centenaris, molt apedaçats, reben les llums d’esperança de sabates micro perforades.

Filòsof, escultor, fotògraf, artista gràfic i audiovisual, Xavier G-Solís vertebra la seva obra i els missatges implícits que vol transmetre amb un objecte quotidià: el calçat. El els darrers quinze anys ha desenvolupat les seves creacions centrades en el concepte i l’objecte “sabata usada” i en les relacions que determina, com a símbol paradigmàtic de la història de la humanitat contemporània.

Es tracta d’una obra escultòrica, gràfica, perfomàtica, fotogràfica i fílmica, que culmina en instal·lacions.

Dates i lloc

Proper acte: 31/10/2020 Fi: 08/11/2020 20:00h
Sala dels Trinitaris
C/ Font, de la, 043

Horari

De dimecres a divendres de 17 a 20 h, dissabtes de 18 a 20 h i diumenges de 12 a 14 h

Organització i contacte

Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca

Situació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 08/10/2020


Segueix-nos a :