Agenda

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Agenda > Detall de l'acte

Agenda

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 

Músiques de l’Holocaust

Imatge de l'agenda

Descripció

Músiques de l’Holocaust és una acció musical (text i música) concebuda majoritàriament a partir de material artístic creat als camps de concentració nazis i generat per les mateixes víctimes.

A càrrec de Brossa Quartet de Corda, amb Gregori Ferrer (acordió) i Elies Barberà (actor).

Al llarg de la Segona Guerra Mundial, persones relacionades amb el règim nazi realitzaven enregistraments de les cançons populars cantades per les seves víctimes per tal de no extingir, amb la seva mort, les seves tradicions.

Brossa Quartet de Corda proposa un viatge sonor per aquestes músiques que, amb tot, van sobreviure a l’Holocaust. Així, fent un pont entre la música clàssica i les músiques klezmer, zíngara o mediterrània, Brossa Quartet de Corda fa un exercici imaginatiu de reconstrucció de la memòria musical i històrica. I de pas, convida a escoltar la veu dels vençuts, a partir dels textos escrits pels supervivents o de textos que evoquen el seu drama real. En definitiva, senzillament música i paraules. Música d’arrel per reviure el corol·lari d’emocions de les víctimes. I paraules dels supervivents, per redibuixar-nos una memòria històrica que massa sovint roman oblidada i que es continua repetint, fins al punt d’alterar el rol de víctima i botxí.

Dates i lloc

Proper acte: 01/11/2009 de 19:00h a 20:30h
Auditori Municipal de Vilafranca
AV. Catalunya, de, 015

Horari

A les 19 hores

Organització i contacte

Patronat del Teatre Municipal de Cal Bolet

Observacions

Músiques d’autors com Rudi Gogël, Herbert Zipper, Alexander Kulisiewich, Daniel Pokrass, Mordecai Gebirtg, Shalom Secunda, M.Miksne i d’altres d’autoria anònima. Amb arranjaments de Gregori Ferrer.
Textos de Primo Levi, Joaquim Amat Piniella, Mercè Núñez Targa, Jorge Semprún, Anita Lasker-Walfisch, Imre Kertész, Salvatore Quasimodo, León Felipe i Tadeusz Rózewicz als quals l’actor Elies Barberà posa la veu i dramatúrgia.

Brossa Quartet de Corda
es forma el gener del 2004 en el si de la formació Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb la vocació de conrear repertori allunyat dels escenaris habituals de la música clàssica i de cercar afinitats amb tota mena d’estils musicals –ja siguin clàssics com d’altres llenguatges més contemporanis–.
Per sobre de construir fronteres entre etiquetes musicals, el quartet pretén trobar espais comuns i diàleg entre músiques de tots els estils, recolzant-se també amb col·laboracions d’artistes diversos provinents d’altres disciplines com el teatre, dansa, literatura, escultura, poesia o imatge.

Més informació

Consulta tota la temporada d'espectacles professionals

Fitxers relacionats

Situació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/10/2009


Segueix-nos a :