Agenda

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Agenda > Detall de l'acte

Agenda

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 

Conferència sobre la història i el futur de Catalunya

Descripció

L'acte obrirà la programació de cursos de català i el Voluntariat per la llengua a Vilafranca i l’Alt Penedès.

La conferència titulada “Catalunya, trajectòria històrica i futur esperançador”, que anirà a càrrec del president de l’Associació Conèixer Catalunya (ACCAT), Joan Amorós, servirà per presentar una nova edició del programa Voluntariat per la llengua i per inaugurar el segon quadrimestre dels cursos de català a Vilafranca i l’Alt Penedès. 

Història i futur

La conferència “Catalunya, trajectòria històrica i futur esperançador” pretén explicar d’una manera entenedora i senzilla els fets cabdals de la nostra història que ens configuren com a poble i les oportunitats que ens ofereix aquest bagatge per afrontar amb optimisme el futur.

En poc més d’una hora de durada, seguida d’un col•loqui amb els assistents, el conferenciant explicarà els trets identitaris de Catalunya, repassarà la trajectòria històrica del país al llarg dels temps i exposarà la seva visió de futur. També es lliurarà a tots els assistents un exemplar del llibre Breu resum d’història de Catalunya.

Empresa i cultura

Actualment, el conferenciant, Joan Amorós i Pla, és el president de l’Associació Conèixer Catalunya (ACCAT), d’Acció Escolar del Congrés de Cultura Catalana (AECCC) i de la Fundació Occitano Catalana (FOC). És doctor enginyer industrial i autor de diversos llibres, cursos i conferències sobre control numèric, investigació operativa, logística i organització i gestió d’empreses. Ha destacat dins del món de l’empresa pel fet de ser impulsor de “La nova cultura empresarial” i per ser promotor de diverses iniciatives de caire empresarial, cultural i cívic. Ha obtingut un Premi Jaume I d’actuació cívica i se li ha concedit la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Dates i lloc

Proper acte: 08/04/2010 de 19:00h a 20:30h
Creu Roja
C/ EUGENI D ORS, 022 Pis BJ Porta 01

Horari

A les 19 hores

Organització i contacte

Consorci per a la Normalització Lingüística

Telèfon: 93 890 61 79
e-mail: slcvilafranca@cpnl.cat
Web: www.cpnl.cat
Fax: 93 818 05 01

Observacions

Prèviament, a les 6 de la tarda, es farà la presentació del programa Voluntariat per la llengua a les persones que hi participaran en les properes setmanes, a la qual també poden assistir les persones que estiguin interessades a conèixer aquest programa.

Més informació

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Situació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/03/2010


Segueix-nos a :