Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Teatre de la Societat La Principal "El Casal"

Adreça

Acces adaptat Accés adaptat

RB. Nostra Senyora, de, 035
08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

Telèfon 93 890 12 48
Fax 93 890 03 25
Web www.casal.org

Descripció

El Teatre forma part de la Societat la Principal 'El Casal', una entitat oberta i moderna que ofereix serveis de lleure, esbarjo i formació a més de 2400 famílies de Vilafranca i comarca.

Durant el segle XIX, coincidint amb els corrents liberals, la burgesia catalana pren empenta en la difusió de la vida social i cultural, en un intent d'assumir el paper de motor del desenvolupament de la ciutat, en contraposició a l'aristocràcia lligada a l'absolutisme. Amb aquest desig, apareixen una sèrie d'edificis d'equipament, entre ells els teatres, que es convertiran en els nous santuaris de la burgesia vuitcentista.
A l'hora de portar a terme aquest desig, és molt important el fenomen associacionista, d'on parteixen la majoria de construccions teatrals. Algunes d'aquestes associacions han perdurat fins ara o bé han impulsat amb la seva inèrcia la creació d'altres entitats noves en el decurs del temps.
La Societat la Principal, que és una de les entitats culturals que han perdurat a Vilafranca fins ara, ha estat la promotora de la sala més gran de les dedicades a l'espectacle de la ciutat, construïda el 1921, seguint el projecte de l'arquitecte Andreu Audet i Puig.
Aquest local, amb una platea envoltada d'una planta baixa més tres plantes de llotges, i amb un escenari de grans dimensions, permet el muntatge de grans escenografies.Més informació

L’entitat disposa de més de 4000 metres quadrats d’instal·lacions al centre de Vilafranca on cada setmana s’hi duen a terme més de 23 activitats diferents i, de forma estable, té obertes les portes d’un cinema, un teatre i una sala de ball.

Situació


Fitxes que depenen d'aquesta

Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/11/2011


Segueix-nos a :