Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Recinte La Fassina

null

Adreça

Acces adaptat Accés adaptat

AV. Catalunya, de, 022
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

L'antiga Fàbrica d'Alcohol Just, construïda l'any 1941 segons projecte de Josep M. Miró i Guibernau, és un cas singular degut a la contraposició de les seves referències estilístiques i l'època de la seva construcció.
La fàbrica, situada dins un recinte, està formada per tres naus de planta rectangular, paral·leles. A les façanes es remarquen els pòrtics que suporten la coberta de voltes bufades de maó de pla, amb lluernes superiors coronades amb la mateixa volta.
Construïda amb uns criteris funcionalistes, en els que l'estructura és la part fonamental, adopta elements i tècniques que corresponen a un llenguatge emprat pel Modernisme però que, dins el context de la postguerra, serveix per aconseguir un màxim rendiment de la matèria prima més a l'abast. Amb les voltes bufades s'aconsegueix cobrir grans espais amb estalvi del ferro, que era un material escàs en aquells moments.
El conjunt de les naus de la fàbrica destaca per la seva uniformitat, que permet visualitzar continuadament la cadència de les voltes bufades, quan es contemplen des d'una certa distància.

Situació


Fitxes relacionades

Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/05/2015


Segueix-nos a :