Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa de la Festa Major

null

Adreça

Acces adaptat Accés adaptat

PL. Vall del Castell, del, 014
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

Antic Mercat de Gallines i Menuts.
Edifici públic construït com a mercat d'aviram i que més tard es va utilitzar com a mercat del peix. Les finestres estan emmarcades per un perfil de maó vist, propi dels edificis industrials modernistes.
És la Casa-Museu de la Festa Major de Vilafranca i acull una exposició permanent dels elements i les figures folklòriques de la festa. Aquest espai singular acull el ric follkore de la Festa amb els seu bestiari, plafons fotogràfics i explicatius de cadascun dels Balls de la Festa Major, Falcons i colles castelleres. L’exposició permet conèixer també els prolegòmens i els epílegs de la Festa: pregó, tronada, castell de focs, etc. tot plegat actes que configuren, en el seu conjunt, un interessantíssim patrimoni cultural. A més, un impactant audiovisual convida el visitant a sentir les emocions de la Tronada, les Processons, l’ambient de la Diada a la plaça més castellera i la resta d’elements i actes que dibuixen la Festa.
L'edifici es troba en obres per a l'ampliació del Museu i no està obert al públic en aquests moments.

Més informació

Edifici catalogat com a modernista de caire industrial, obra de l'arquitecte vilafranquí Santiago Güell i construït l'any 1911 i reformat l'any 1927. Es tracta de l'antic mercat de gallines i menuts, posteriorement mercat del peix.
Actualment i des de l'any 1987 aquest espai té una doble funció: la d'arxiu i magatzem de tot el patrimoni folklòric relacionat amb la Festa Major de Vilafranca i la de Museu per visitar aquest patrimoni. De manera esporàdica també s'utilitza aquest espai per reunions i rodes de premsa relacionades amb la Festa Major. La darrera reforma es va fer el 30 d'abril de 1999, i actualment es troba en procés d'ampliació, per la qual cosa, no es pot visitar.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 10/07/2019


Segueix-nos a :