Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Residència Mare Ràfols

null

Adreça

BR. Molí d'en Rovira, del, 018
08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

Telèfon 93 890 04 40
e-mail adm.marerafols@gmail.com
Web residenciamarerafols.wordpress.com/

Descripció

La Residència Mare Ràfols és una llar d’avis per a dones de la tercera edat, ubicada a la capital de l’Alt Penedès, Vilafranca del Penedès. Situada dins del recinte conegut com a "Molí d’en Rovira" i gestionada per la Congregació de Germanes de la Caritat de Santa Anna, compta amb 80 places, i forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Més informació

L'edifici destinat a residència i asil, i que s'ha denominat Mare Ràfols, té una clara organització tipològica a partir d'un cos central amb capella i vestíbul del que surt un pas a cada ala a les diferents plantes.
Les façanes de les ales estan modulades verticalment a través d'una arqueria rebaixada i d'un parament refós de maó vist que inclou les obertures de cada planta. A la planta baixa hi ha un porxo sobreaixecat.
Als elements que formen les façanes s'aprecia la utilització d'un llenguatge eclèctic, que té certes connexions amb els edificis escolars construïts a principis de segle, sobretot a Barcelona, que es caracteritzen per tenir esquemes tipològics molt clars, utilitzant en la composició de les
façanes diferents materials, principalment el maó vist.
En aquest edifici destaca especialment l'excel·lent disposició interior del cos central, que al mateix temps que comunica les plantes de l'edifici, per mitjà d'una doble escala de disposició simètrica, s'interrelaciona perfectament amb la capella de l'interior i amb l'església de la Mare de Déu del Pilar, a l'exterior.

Situació


Fitxes relacionades

Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 14/02/2018


Segueix-nos a :