Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Macià

null

Adreça

C/ Cort, de la, 016
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

Al costat dels tres palaus gòtics vilafranquins -Palau Reial, Palau Babau i Palau de Bernat Pellicer- s'aixequen també altres construccions menors, una de les quals es la Casa Macià, que apOrta una presència urbana significant així com interessants vestigis de l'època.
La Casa Macià, que molt probablement formés part conjuntament amb la Casa de la Vila, d'una edificicació gòtica més gran, té els seus origens al segle XV, quan el notari mallorquí, Vidal Bartomeu compra el Monestir de Santes Creus -en aquella època també propietari del Palau Reial- unes terres i un molí prop de Vilafranca.
L'edifici conserva l'estructura gòtica del pati -actualment cobert amb l'escala i la galeria alta d'arcades de mig punt, amb una façana de pedra amb portalada dovellada de mig punt, balcons de moderna introducció i una galeria adintellada amb bigues de fusta i pilars de pedra que al costat de la Casa de la Vila, constitueix una de les imatges més entranyables de la ciutat.
Dels seus interiors destaca el pati central, les arqueries apuntades de mig punt, i rebaixades dels cellers i les dependències vuitcentistes de la planta principal, amb mobiliari i diferents elements d'interès.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/11/2011


Segueix-nos a :