Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Convent de la Santíssima Trinitat

Adreça

Acces adaptat Accés adaptat

C/ Font, de la, 043
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

És en els convents vilafranquins on es conserven quasi els únics vestigis de l'arquitectura desenvolupada posteriorment a la formació de la ciutat medieval fins a començaments del segle XVIII.
En ells, malgrat mantenir-se la utilització del gòtic fins a dates molt avançades, és on es comença a percebre la introducció de models classicistes derivats del renaixement italià.
Això queda patent en la construcció del claustre del convent de la Santíssima Trinitat. Aquest, de planta quadrada, està format per una galeria baixa oberta de cinc arcades de mig punt sobre columnes toscanes de fust llis a cada casa i galeria superior tancada amb doble nombre d'arcades que la baixa, formant un conjunt resolt amb elegància i simplicitat.
Aquest claustre al igual que el de Sant Francesc i altres edificacions conventuals, construïdes a partir del segon terç del segle XVI, són remarcables com a primer esforç per aconseguir la formació d'espais unitaris seguint normes renaixentistes, tot i no ser en ocasions massa ortodoxes, respecte als cànons dictats pels tractats dels mestres italians.
Cal destacar la important presència del Convent de la Santíssima Trinitat en la formació del carrer de la Font, a l'oferir una façana de gran llargada en la qual també hi són visibles permanències d'estils utilitzats en èpoques diferents.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/11/2011


Segueix-nos a :