Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Palau del Marquès d'Alfarràs

Adreça

C/ Ferran, de, 001
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

El Palau del Marquès d'Alfarràs, del que desconeixem amb exactitud la data de la seva construcció, es mou sens dubte, dins dels marges cronològics de les cases setentistes de la ciutat.
L'edifici adquireix una especial rellevància dins del conjunt de construccions del seu temps, tant per la seva importància volumètrica, com per haver-se projectat seguint unes pautes estadístiques claus i unitàries, vinculades amb els corrents de l'arquitectura culta de l'època, concretament les neoclàssiques.
El Palau, construït segons un pla global, que relaciona totes les parts de l'edifici: s'organitza, a semblança d'altres cases neoclàssiques, a partir d'un pati central modulat, al qual s'accedeix a través del vestíbul del qual, surt l'escala principal. A la façana es posa de manifest compositivament la voluntat de relacionar l'edifici amb l'espai públic de la plaça de l'Oli, utilitzant una composició sobre quatre eixos verticals que admet el desplaçament de la portalada d'accés, possibilitant que es produeixi una aparent simetria respecte la plaça.
La volumetria del Palau del Marquès d'Alfarràs, conjuntament amb l'abundant espai lliure que l'envolta, incideix fortament en la imatge del nucli més antic de Vilafranca, sobretot en les vistes de la vila des del cantó de migdia i ponent, a on sobresurt espectacularment la galeria d'arcs demig punt de la façana posterior.
L'edifici té especial importància, per la singularitat que representa dins de l'arquitectura vilafranquina, singularitat que permaneix malgrat la destrucció estilística de les dependències interiors que, tant bon marc oferiren a l'Exposició d'Art del Penedès de 1926, i les quals avui en resten encara alguns elements com són el vestíbul, el pati i l'escala principal.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/11/2011


Segueix-nos a :