Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Cal Posas

Adreça

PL. Oli, de l', 004
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

Cal Posas forma part del grup de cases senyorials que es destaquen de la resta de la ciutat, per trobar-se implantades en grans parcel·les situades dins del que era el perímetre emmurallat.
Aquestes cases que van lligades a importants finques agrícoles, tenen un origen anterior al desenvolupament urbà del segle XIX, i són portadores de permanències d'una època en què la representativitat arquitectònica correspon a les construccions civils, per manca d'obres de caràcter public.
Com a característica d'aquestes permanències destaca en general la manca de lligams classicistes en la composició, fet que s'emfatitza a Cal Posas, en la disposició de la seva façana formant una pell còncava que uneix la plaça Vall del Castell amb la plaça de l'Oli, sense preocupació per la simetria, ni per destacar unes parts, com l'entrada, respecte a les altres, sinó buscant una articulació escènica de l'espai públic. Aquest concepte que està més aviat lligat al barroc, entronca estilísticament amb els detalls ornamentals d'algunes peces dels seus interiors.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/11/2011


Segueix-nos a :