Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Serdà i Vallès

Adreça

RB. Sant Francesc, de, 015
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

Dins les influències del neogòtic podem situar la casa Serdà i Vallès, construïda, el 1897 segons projecte de l'arquitecte vilafranquí Santiago Güell i Grau. Güell ja havia assajat al 1893 (a la façana de la casa Josep Cerdà de la plaça de la Vila) la introducció del llenguatge negòtic en una obra particular, sota les influències molt directes de la casa Via i Raventós d'August Font. El 1897 projecta una de les seves obres més reeixides utilitzant igualment el negòtic en el coronament, però de forma molt més acusada.
La façana presenta una composició sobre quatre eixos verticals amb les obertures de planta baixa en arc carpanell i la resta adintellades, amb balcó corregut central i dues tribunes laterals a la planta pis afegides l'any 1916, i amb una planta superior composada conjuntament amb el coronament, en el que sobresurten dos cossos laterals amb arc ogival simulat i arqueria cega de mig punt i una cornisa horitzontal amb set ulls de bou al cos central.
La casa Serdà i Vallès presenta també uns interessants interiors, en els que destaquen: l'escala-pati, les dependències a façana de la planta principal i la sala principal sobrealçada amb guixeries, ornamentació pictòrica de Josep Sanabre i Giralt i mobles i complements d'interès.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/11/2011


Segueix-nos a :