Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Centre Agrícola

null

Adreça

PG. Alcover, d', 002
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

L'arquitectura de l'eclecticisme, derivada de la possibilitat d'utilitzar indiferentment diversos estils i concepcions arquitectòniques del passat o també de fer-los servir en un mateix edifici, caracteritza bona part de l'arquitectura que es produeix a Catalunya a finals del segle XIX, convivint amb el modernisme i perllongant-se fins ben entrat el segle XX.
Dins aquestes coordenades estilístiques es pot situar el Centre Agícola, edifici construït el 1892 per l'arquitecte August Font i Carreras, el qual tingué una influència especial en l'arquitectura vilafranquina de l'època.
Tal com es produeix en d'altres edificis vilafranquins d'aquest període, el Centre Agrícola es projecta seguint les pautes compositives classicistes, però incorporant elements decoratius diversos amb la voluntat que l'arquitectura resultant guanyi en expressivitat. Així doncs, s'hi incorpora ceràmica vidriada, simulacions de maó vist i un especial ràfec de fusta amb carteles vistes, en un intent d'establir una relació dialèctica amb la poètica de les construccions agrícoles. Per aquesta raó, August Font inverteix la directriu de la coberta i "ensenya" sense perjudici el pinyó com a element definidor i representatiu de la façana, conscient també que està intervenint en les Rambles, que són en aquest moment l'escenari de les arquitectures d'autor.

Situació


Imatges

null

Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 30/11/2011


Segueix-nos a :