Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Hill i Ferret

Adreça

RB. Nostra Senyora, de, 007
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

Ens els primers anys del segle XX s'encetà una polèmica entre la retòrica modernista, amb el seu contingut simbolista, naturalista i vitalista, enfront d'una idea de la creació d'un art nacional a partir del mediterranisme, segons les idees de Maragall i d'Eugeni d'Ors, seguint models classicistes romans, grecs i renaixentistes italians, cercant ordre, mesura, senzillesa i harmonia. A aquest nou moviment se li donarà el nom de Noucentisme.
Dins aquests paràmetres generals que defineixen el Noucentisme, s'hi pot incloure la casa Hill i Ferret, construïda al 1925 segons projecte de l'arquitecte Santiago Güell i Grau.
La seva façana és asimètrica a causa d'un cos lateral coronat per un frontó triangular. La resta està composada sobre tres eixos verticals, amb un últim pis en què s'hi introdueix una galeria de finestres simulades, eseent aquest un recurs molt utilitzat per Santiago Güell. Destaca la simplicitat ornamental de la façana, només alterada per unes bandes verticals simulant carreus, que defineixen el cos central i el cos lateral, per les mènsules dels balcons i pels frontons que emfatitzen el cos lateral.
La connexió amb el llenguatge noucentista ve donada per la simplicitat, l'ordre i la utilització dels recursos classicistes.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/11/2011


Segueix-nos a :