Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Solé

Adreça

AV. Barcelona, de, 008
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

Dins el que podem denominar ple Modernisme (que situem a Vilafranca entre els anys 1889 i 1909), i amb persistències d'un cert historicisme d'arrels medievalistes, destaca la casa Solé, conjuntament amb la casa Fontrodona i la Casa Vidal i Folquet.
Aquestes construccions tenen com a elements comuns i definidors la utilització d'una potent barbacana de fusta i de trencaaigües a les obertures, així com l'especial tractametn dels balcons, amb baranes de disseny complex i amb cartel·les.
La casa Solé presenta una especial disposició asimètrica de façana, reforçada amb la barbacana que, conjuntament amb la singular forma i disposició de les obertures i dels balcons (tant en la llosana com en baranes de ferro forjat), defineix una de les obres més característiques del ple Modernisme vilafranquí d'arrels medievals.
En els seus interiors destaquen els embigats de sostre vistos de revoltons amb ornamentació floral, d'inusual aplicació en l'arquitectura vilafranquina de l'època i que reforcen el caràcter medievalista de la casa.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/11/2011


Segueix-nos a :