Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Figueras Sabater

null

Adreça

PL. Estació, de l', 001
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

Durant les tres primeres dècades de la segona meitat del segle XIX, les construccions vilafranquines importants presenten com a característica comú l'absència d'ornamentació.
Són les edificacions que es poden englobar dins del neoclassicisme vuitcentista en les que encara no s'ha posat de manifest, almenys en la seva totalitat les influències del romanticisme.
A partir dels anys setanta, malgrat que la composició de façanes continua movent-se dins de les pautes del classicisme despullat d'ornamentació, comencen a aparèixer alguns intents que s'afiançaran en períodes posteriors.
Així la Casa Figueras Sabater, aixecada el 1873, segons projecte del mestre d'obres Miquel Elias i Güell, presenta una façana amb tot el parament modulat per bandes hortizontals, amb un interessant entaulament format per una senefa de quadrats girats, que incorpora tres ulls de bou i una cornisa de coronament. Les obertures, totes adintellades, es componen sobre tres eixos verticals, amb portals laterals i finestra central a la planta baixa, balcó de tres obertures a la planta principal i tres balcons d'obertura única a la planta superior.
Als valors modernicistes d'aquesta construcció, s'hi afegeix la bondat de l'addició d'una planta amb tribuna el 1901, obra de Santiago Güell i Grau, que sobre una composició simètrica i encara utilitzant recursos clàssics, assaja els primers intents modernistes de l'autor, amb ornamentacions florals, que desrpés trobarem en altres obres de la vila.
Tantmateix la Casa Figueras Sabater presenta uns acurats interiors amb guixeria policromada, relleus ornamentals, mobles i d'altres elements complementaris d'interès.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 30/11/2011


Segueix-nos a :