Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Bonaventura Feliu

Adreça

C/ Misser Rufet, de, 010
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

La Casa Bonaventura Feliu és una construcció de finals de segle XIX que presenta la partuclaritat d'haver estat executada en dos fases, projectades amb una diferència de 22 anys per dos dels professionals més influents en la conformació de la ciutat vuitcentista que ens ha arribat: el mestre d'obres Josep Inglada i Estrada i l'arquitecte Santiago Güell i Grau. L'edifici s'aixeca el 1875 segons projecte d'Inglada, i el 1987 Güell hi addiciona una nova planta.
La construcció inicial, repeteix cinc obertures d'arc carpanell conformant un ritme uniforme que està franquejat per un portal més petit d'arc carpanell i un ull de bou elíptic superior. Cada obertura es descomposa en dos, corresponent-se amb la planta baixa i la planta entresòl, amb un balcó intermig de poca volada.
Aquest tractament uniforme de les obertures que ni tan sols admet la jerarquització de la porta principal és correspon també amb un tractament unitari del parament, recollint els conceptes estilistics del neoclassicisme vuitcentista.
L'addició de Santiago Güell, que té el valor d'integrar-se perfectament amb l'edifici primitiu, repeteix el ritme compositiu fixat per aquest i, especialment en el seu coronament, utilitza els recursos propis de l'arquitecte de l'eclecticisme.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/11/2011


Segueix-nos a :