Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Serra i Corominas

Adreça

PL. Estació, de l', 005
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

L'absència d'ornamentació que es defineix com a característica de l'arquitectura de les tres primeres dècades de la segona meitat del segle XIX, es perllonga excepcionalment en el temps, en algunes construccions notables d'entre les quals destaca la Casa Serra i Corominas de la plaça de l'Estació.
Aquesta és una construcció tardana de 1891, projectada per l'arquitecte Antoni Vila i Palmés, a l'època que aquest fou arquitecte municipal. L'edifici, malmés per dues construccions modernes, que han cegat les magnífiques galeries laterals de la planta principal, presenta una façana simètrica composada sobre cinc eixos verticals i formada per un cos central, i dos cossos laterals de menys alçada, que contenen les galeries adintellades sustentades per columnes amb capitell.
Els elements de composició utilitzats són tots ells de repertori del neoclassicisme vuitcentista: paraments amb bandes horitzontals, pilasters amb capitells amb volutes d'origen jònic, cornises de separació de plantes, baranes de balustres, frontons circulars i triangulars, etc.
L'edifici, malgrat les intervencions que s'han produït al costat, menté una presència prou significativa en la conformació de la plaça de l'Estació.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/11/2011


Segueix-nos a :