Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Edifici Torrents i Miret - Palau dels Barons de Rocafort

Adreça

PL. Vall del Castell, del, 004
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

L'Edifici Torrents i Miret presenta, tant estilísticament com pels seus origens, elements que el diferencien de les altres edificacions del periode històric que ens situa.
Bastit sobre el que fou l'antic Palau dels Barons de Rocafort, conserva notables elements de l'antiga construcció, sobretot els que s'aprecien a la façana del carrer de la Muralla dels Vallets i a la façana interior que fou sens dubte, la façana principal i que actualment es troba tapada en part pel cos de la planta baixa.
Així, són notables les cantoneres arrodonides de pedra, les finestres i balcons amb àmpits brancals, i llindes de pedra, i sobretot una gran portalada adintellada a la que encara s'aprecia la clau a saltacavall.
Tots aquests elements que porten la traça de l'arquitectura culta, van ser transformats amb les reformes i ampliacions de 1870 i 1899, aquesta última projectada per l'arquitecte Santiago Güell i Grau, que també intervingé als interiors.
Són aquestes reformes del segle XIX les que aporten el llenguatge del classicisme vuitcentista, que ens ha arribat, concretable en una planta baixa, que actua com a sòcol, formada per arcades successives de mig punt sobre un parament de bandes horitzontals i simulant dovelles a saltacavall, una gran barana de balustres, l'ordenació general sobre eixos verticals i, un coronament amb cornisa i dentellons.
L'interior de la planta baixa principal guarda igualment, elements d'interès definibles dins del context de l'ornamentació pròpia de l'eclecticisme i modernisme.
L'edifici Torrents i Miret presenta la complexitat i les contradiccions pròpies d'un edifici que ha sofert moltes modificacions i del que a la vegada, es desconeixen molts episodis de la seva història.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/11/2011


Segueix-nos a :