Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Alayo

Adreça

PL. Manuel Milà i Fontanals, , 001
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

La casa Alayo, que té els seus orígens als començaments del segle XVIII, i que va ser reformada a principis del XIX, és una construcció substancialment diferent de les cases senyorials, lligades a grans parcel·les dins el que era el recinte emmurallat de la vila.
La seva posició fent cantonada queda emfatitzada volumètricament amb l'adopció d'una coberta a tres vessants, solució que permet que el ràfec mantingui una horitzontalitat seguint el perímetre de les tres façanes de l'edifici.
Compositivament, s'aparta de les formes que generalment adopten les construccions urbanes de la vila. Així doncs, les cantoneres i els emmarcaments d'obertures són de pedra, diferenciant-se clarament de la resta de parament de façana i formant motllures molt simples, a les cantoneres i als balcons de la planta primera hi ha una disposició alternada de rebranques planes
i de cantell, i les obertures de la planta sotacoberta tenen una llinda molt petita, enrasant-se pràcticament amb el ràfec.
Dels seus interiors, molt reformats, destaca, juntament amb les dependències principals, l'escala-pati que organitza funcionalment totes les plantes.
En conjunt, la casa Alayo és un edifici de forta presència en el seu entorn urbà, que per les seves característiques evoca tipologies arquitectòniques rurals.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/11/2011


Segueix-nos a :