Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Estació del Tren

null

Adreça

PL. Estació, de l', 003
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

L'estació del Ferrocarril està lligada a la història vilafranquina pel pel que representà el pas del tren com a inductor de creixement.
Per la seva aparença exterior, principalment per l'estucat simulant totxo de les façanes, evoca les edificacions que, lligades al ferrocarril, es construeixen unitàriament a principis de segle XX, sobretot en el recorregut de Barcelona a Sant Vicenç de Calders i que, malauradament, han anar desapareixent en part.
Inaugurada l'any 1911, amb dues façanes principals composades simètricament i amb el cos central i els capcers sobresortint de l'alineació de l'estació, té una disposició volumètrica i funcional semblant a l'estació d'algunes poblacions de les mateixes característiques que Vilafranca, com per exemple, la construïda per Cels Xauradó a Vilanova i la Geltrú, uns
quants anys abans.
Al tenir dues façanes principals, tractades unitàriament, l'edifici pren un doble significat en quan a la ciutat. Un és el d'organitzador d'un espai públic important, com es la plaça de l'Estació, i l'altre el de ser la imatge representativa de Vilafranca quan s'hi accedeix per ferrocarril.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/11/2011


Segueix-nos a :