Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Guilamany

null

Adreça

C/ Santa Magdalena, de, 020
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

La Casa Guilamany es una construcció aixecada el 1880 segons projecte del mestre d'obres vilafranquí Josep Inglada i Estrada, que es resol compositivament a través de les bases neoclassicistes, però que podem situar dins les influències romàntiques, especialment clares en la utilització del elements ornamentals.
Així, són destacables en aquest sentit les cartel·les amb fullatges clàssics, la clau-cartel·la pre-isabelina sobre el portal, amb cap humà, els sobre-llindes amb relleus florals sota balcó i les sanefes geomètriques dels brancals i l'arc del portal.
La façana principal es composa simètricament sobre tres eixos verticals, amb portal de gran alçada d'arc carpanell, flanquejat per balcons ampitadors a la planta baixa, balcó corregut
de tres obertures adintellades a la planta principal, tres balcons d'obertura única a la planta superior i petites finestres geminades quadrades a la golfa.
La casa Guilamany presenta també uns interiors d'interès, en els que destaquen el vestíbul i les peces a façana de la planta principal.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 30/11/2011


Segueix-nos a :