Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Cañas i Mañé

Adreça

RB. Nostra Senyora, de, 020
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

A partir del 1910 es posa de manifest en l'arquitectura de Vilafranca la presència d'alguns elements ornamentals que posteriorment seran identificats com del repertori noucentista, els quals, com en el cas de la casa Cañas i Mañé, conviuran amb d'altres influències, clarament modernistes.
Per la casa Cañas i Mañé, l'arquitecte Antoni Pons i Domínguez projectà dues façanes, ben diferenciades estilísticament. A la façana de la Rambla, escenari d'arquitectures d'autor, el projecte, realitzat el 1911, presentava una voluntat clarament expressionista, introduint un llenguatge novedós a la ciutat, especialment a través del coronament de record secessionista que incorpora la tècnica dels esgrafiats.
En contraposició, per a la façana del carrer de la Palma, construïda l'any 1916, Pons i Domínguez fa gala d'un especial eclecticisme, projectant una façana amb elements propis del
repertori noucentista, orles, balustres, boles de coronament, etc., potser condicionat per un entorn molt més neoclassicista.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/11/2011


Segueix-nos a :