Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Pelegrí Güell

Adreça

C/ Palma, de la, 012
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

Durant les dècades dels anys cinquanta, seixanta i setanta del segle XIX, les construccions vilafranquines importants, presenten com a característica comú l'absència d'ornamentació.
Són les edificacions que es poden englobar dins del neoclassicisme vuitcentista en les que encara no s'ha posat de manifest, almenys en la seva configuració externa, les influències del romanticisme.
Aquest es el cas de la Casa Pelegrí i Güell, que adopta en la seva façana una composició simètrica sobre tres eixos verticals, amb un portal central d'arc rebaixat, i dues finestres laterals a la planta baixa, tres balcons decreixents d'obertura única adintellada a les dues plantes pis i obertures petites adintellades i agrupades dos a dos a la planta golfa.
Igual que a la Casa Marcet, destaca en aquesta façana la importància del ràfec, com a element característic i diferenciador, que s'aparta de les pautes acadèmiques i que sens dubte és l'element menys clàssic de la façana.
La Casa Pelegrí Güell aporta tantmateix, a la seva planta principal, uns interiors de factura modernista projectats al 1913, a l'igual que la tribuna lateral, per l'arquitecte Santiago Güell i amb la constant utilització dels bells oficis i una gran profussió de l'ornamentació naturalista.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/11/2011


Segueix-nos a :