Directori

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Directori > Accés per tema > Detall

Directori

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Casa Amiguet

Adreça

Acces adaptat Accés adaptat

C/ Palma, de la, 024
08720 Vilafranca del Penedès

Descripció

Durant les dècades dels anys cinquanta, seixanta i setanta del segle XIX, les construccions vilafranquines importants presenten com a característica comú, l'absència d'ornamentació.
Són les edificacions que es poden englobar dins del neoclassicisme vuitcentista en les que encara no s'han posat de manifest, almenys en la seva configuració externa, les influències del romanticisme.
Aquest seria el cos de la Casa Amiguet, construïda el 1868 i a la que al 1881 s'hi afegí una nova pauta segons projecte del mestre d'obres vilafranquí Josep Inglada i Estrada.
L'edifici construït seguint les pautes del neoclassicisme, manté malgrat les transformacions sofertes, desaparició de la galeria d'arcades i jardi lateral, sales inferiors, etc., una presència urbana important especialment a través de la contundència del seu volum, separat de la trama d'edificacions entre mitgeres, i de la composició de la seva façana. Aquesta s'ordena segons quatre eixos verticals amb obertures d'arc rebaixat a la planta baixa, sobre un parament de bandes horitzontals que reformen i es mantenen en les cantoneres, i tres plantes amb balcons d'una obertura adintellada que decreixen en augmentar l'alçada, a través d'uns lleugers reforços verticals de motllat senzill que alberguen les tres plantes pis.

Situació


Temes relacionats

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/11/2011


Segueix-nos a :