Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
18/05/2009

Exposició “Dos continents; dues famílies, un lloc on viure”

(C) Raimon Moreno

La mostra, instal·lada al passadís de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, pretén sensibilitzar la població i mostrar com les persones nouvingudes conviuen i participen en la societat d’acollida.

Des del dimecres 20 de maig i fins el diumenge 14 de juny, es podrà visitar al passadís central de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès l'exposició Dos continents; dues famílies, un lloc on viure, que mostra el testimoni fotogràfic de dues famílies nouvingudes que arriben a Catalunya (una d'elles, resident a Vilafranca). 
L'exposició, organitzada pel Pla per la Convivència i el Civisme de l'Ajuntament de Vilafranca, les entitats UGT-AMIC i Associació Alkantara, i l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, pretén sensibilitzar la població i mostrar com les persones nouvingudes conviuen i participen en la societat d'acollida. L'horari per visitar l'exposició és de 10 del matí a 8 del vespre, de dilluns a diumenge.
L'autor de la mostra fotogràfica és Raimon Moreno, el qual explica que Dos continents, dues famílies, una d'Amèrica i una altra d'Àfrica, un sol lloc per viure, Catalunya vol ser una mostra fotogràfica que, a mode d'exemple, ens deixi veure la realitat de la normalitat que suposa viure a Catalunya, indiferentment si has nascut al Marroc o a l'Argentina o a Barcelona o a qualsevol altra població espanyola. És dins d'aquesta normalitat, que la seva mirada fotogràfica ha vist persones amb les seves inquietuds, esperances, ganes de viure, participant a nivell social en entitats i activitats al carrer, portant els seus fills a les escoles, comprant als mercats, gaudint de les tradicions, en resum, participant de tot com qualsevol ciutadà.
A l'hora de posar-se a realitzar les fotografies, Raimon Moreno explica que quan es fa una fotografia, segons deia l'amic Henri Cartier-Bresson, s'alineen cap, ull i cor, però en aquest treball, el cap i l'ull es van quedar en un segon terme i va fer les fotografies fent servir el cor, ja que es va sentir identificat amb aquestes persones, que volen ser com la resta dels que vivim "en aquest lloc". Per a ell, no ha estat només un treball fotogràfic ja que va poder compartir converses, companyies, àpats i tès amb dues famílies que li van obrir les portes de bat a bat.
Un dels punts interessants de l'exposició és que les entitats que han participat en la realització dels continguts tenen seu a Vilafranca. Igualment, una de les famílies viu al municipi, per la qual cosa en algunes de les fotografies es pot veure la plaça Doctor Bonet del barri de l'Espirall o la plaça Jaume I en ple mercat del dissabte.

Llibre Vides quotidianes, a la Biblioteca
Paral·lelament, a la Biblioteca Torras i Bages es podrà consultar el llibre Vides quotidianes, que recull les fotografies de l'exposició amb textos afegits a càrrec d'Eva Bolaño. El llibre reflecteix amb plena normalitat el procés d'integració d'una família immigrant a la societat catalana, i convida, amb imatges de la seva vida quotidiana, a identificar-nos de manera més propera a la seva realitat.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 18/05/2009


Segueix-nos a :