Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
18/05/2010

Exitoses Fires de Maig 2010

(C)Wifred Llimona

En una enquesta feta a 500 persones els visitants van valorar molt positivament les fires, destacant tots ells la voluntat de tornar l’any vinent.

Aquest cap de setmana s'ha celebrat, amb gran èxit de visitants, les Fires i Festes de Maig o dels Enamorats. Al voltant dels 40.000 visitants que han gaudit de la fira s'han repartit al llarg dels tres dies, cosa que ha permès visitar la fira d'una forma més còmoda i també ha permès als expositors atendre millor els seus clients. Majoritàriament provinents de Vilafranca (51%) i comarca (33%), s'ha de destacar la presència d'un 16% de visitants de fora de la comarca (principalment de les comarques del Gran Penedès). En una enquesta feta a 500 persones els visitants van valorar molt positivament les fires, destacant tots ells la voluntat de tornar l'any vinent.
Els expositors també van mostrar la seva satisfacció pel desenvolupament de les fires i van destacar el grau d'interès mostrat i les bones vendes tot i la situació econòmica. Cal destacar també el gran nombre de promocions i sorteigs realitzats pels expositors. Així s'ha de destacar un any més que el sector de l'automòbil va lliurar 5.000 euros a una de les 69 persones que varen comprar un cotxe durant les fires. L'Associació Centre Vila també va realitzar un sorteig de 2.000 euros de la campanya Tot, Quasi, Res.
Per altra banda, la nova distribució d'espais i les noves zones d'enogastronomia i d'enoturisme han tingut una gran acceptació i han atret a la fira noves tipologies de públic. Aquestes dues àrees han sorprès molt positivament als visitants i als mateixos expositors i han aconseguit el seu objectiu: donar a conèixer als propis vilafranquins i penedesencs els atractius turístics i gastronòmics del territori.
Des de l'organització es considera l'enoturisme com un dels sectors claus a potenciar ja que cada cop representen una part més important de l'economia del Penedès. Per la propera edició ja s'està estudiant com millorar i ampliar l'espai i donar cabuda a més expositors.
La nova zona d'enogastronomia també ha suposat un gran pas endavant respecte el carrer de la gastronomia de l'any passat. La zona de vins i les degustacions de plats típics del Penedès van tenir un gran èxit, sobretot al migdia i al vespre, cosa que portarà l'organització a seguir treballant per millorar l'espai.
De la mateixa manera s'ha de destacar l'altíssim nivell de les Jornades Professionals dutes a terme durant les fires, amb una bona assistència d'empresaris i professionals del Penedès que van poder gaudir de conferències de professionals de referència.
Finalment, la resta d'activitats paral·leles, com la trobada bianual de Puntaires, la Mostra d'artesans i brocanters de l'Alt Penedès la jornada castellera o l'actuació dels falcons entre d'altres van gaudir també d'un gran èxit de participació.
D'altra banda, el premi de 5.000 euros en automoció, al qual podien optar les persones que haguessin fet la reserva en ferm o la compra d'un vehicle, va ser per a E.C.R., veïna de Roda de Barà que va adquirir un Renault al concessionari Remm Guitart present a les Fires.
D'altra banda, a la 8a edició Premis Enamora'ls “a la millor tècnica de venda a l'estand” el primer premi va ser per a Teixits Solà, establiment especialitzat en equipament de la llar; el segon premi va ser per a Agroalsina, establiment especialitzat en plantes, adobs i productes fitosanitaris. El tercer premi va recaure en Agrupació Mútua, una empresa d'assegurances. Totes tres empreses van rebre un guardó consistent en una figura representativa de les Fires de Maig.

Visualitza aquí les imatges de l'acte d'inauguració de l'estand institucional de l'Ajuntament de Vilafranca i la presentació de la marca turística 'Vilafranca, Capital del vi'.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 18/05/2010


Segueix-nos a :