Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/05/2009

Recomanacions del projecte 'Diversitat; Diversió' del mes de maig

Recomanacions maig2009

El Pla per la Convivència i el Civisme de l’Ajuntament de Vilafranca i la biblioteca Torras i Bages continuen amb les recomanacions mensuals de fons bibliogràfic sobre diversitat.

Aquest mes les recomanacions giren entorn les diversitats de menjars d'arreu del món. L'objectiu és adonar-se que al llarg de la història les cultures han anat intercanviant coneixements a l'entorn dels aliments, els quals han anat formant part dels nostres hàbits. Alhora, pretén mostrar com obrir-se a altres menjars pot endinsar-nos a nous plaers culinaris. 

Per als infants, es recomana el llibre Tothom a taula. Què mengen els nens i nenes del món, de Beatrice Hollyer i editat per Intermón Oxfam. El llibre ens mostra el testimoni de cinc infants de Sud-àfrica, Mèxic, Tailàndia, França i Índia i quins són els seus gustos culinaris. Els nens i nenes d'aquest llibre tenen els seus propis gustos i els seus plats preferits. Però també tenen moltes coses en comú: a tots els agrada anar a comprar i ajudar a cuinar, seure a taula amb tota la família i preparar menjars especials per celebrar l'aniversari. Aquest llibre conté nombroses fotografies que indaguen en el paper dels aliments en la nostra vida diària, tant si es tracta de buscar bolets, com de decidir el gust d'un gelat o de desbrossar l'hort de males herbes. Una mirada que propicia la reflexió sobre les diferents maneres de menjar i de viure al món.

En l'apartat de còmics, la recomanació és Magasin Général, de Loisel i Tripp. Es tracta d'una tragicomèdia situada als anys 20 del segle passat a la província del Québec, a un petit poble (Notre-dame-des-lacs) i ens mostra la vida dels seus habitants. Però el seu modus vivendi es veurà alterat amb l'arribada d'un estrany foraster, el qual es guanyarà de mica en mica el reconeixement, la confiança i l'amistat dels seus nous veïns a base d'introduir-los en els plaers exquisits de la bona cuina.

Amb un argument similar, la pel·lícula proposada per aquest mes es diu Chocolat, amb Juliette Binoche com a protagonista i amb l'aparició de Johnny Depp. La pel·lícula se situa a la tradicional població de Lansquenet, on la vida no ha canviat gaire en els darrers cent anys. Fins que hi ha arriba Vianne Rocher (Juliette Binoche) i la seva filla Anouk (Victoire Thivisol). Vianne és una forastera que inaugura una xocolateria plena de dolços capaços de despertar els desigs més ocults dels clients. Per a cada un d'ells, cal trobar el dolç exacte, aquell que sigui del seu grat. Vianne aconsegueix que la vida dels habitants de Lansquenet faci un gir i a través de la xocolata es qüestionin les seves maneres de viure, relacionar-se,... En definitiva, una pel·lícula molt llaminera. Un consell: qui la vulgui veure, que tingui bons dolços de xocolata a prop perquè no se'n podrà estar!!!

Pel que fa a llibres per adults, la recomanació és Cuines de L'Espirall, petit llibret que es va realitzar des del Pla per la Convivència i l'entitat La Llum del Nord l'any 2007 i en el qual s'hi podran trobar 18 receptes (6 primers plats, 6 segons i 6 postres). De les 18 receptes, 6 són receptes catalanes, 6 llatinoamericanes i 6 magrebines: un llibre senzill per a poder introduir-se en el món de la diversitat culinària.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/05/2009


Segueix-nos a :