Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
14/10/2009

La Coral Laroc i l’Orfeó de Santa Coloma de Queralt presentaran diumenge a l’Auditori de Vilafranca l’obra de Carles Sanz, Perejazzaquí

Coral Laroc

Estaran acompanyats d’un quartet de jazz i la mezzosoprano vilafranquina Noemí Martínez.

Aquest diumenge, 18 d'octubre, a les 7 del vespre, continua la programació professional a l'Auditori Municipal de Vilafranca amb la Coral Laroc de Vilafranca i l'Orfeó de Santa Coloma de Queralt que, acompanyats per un quartet de jazz i la mezzosoprano vilafranquina Noemí Martínez, presentaran l'obra de Carles Sanz, Perejazzaquí.
La Coral Laroc de Vilafranca del Penedès va néixer l'any 1991. Està dirigida per l'Argemí Curto i forma part de la Federació Catalana d'Entitats Corals. Actualment compta amb uns trenta-cinc cantaires que treballen un repertori de concert integrat majoritàriament per música moderna i gospel, que es complementa amb cançons populars europees i llatinoamericanes.
L'Orfeó Santa Coloma va néixer l'any 1977 sota la direcció de mossèn Magí Sabaté arrel de la iniciativa d'un grup de persones entusiastes de la música coral. Van fundar l'Escola de Música, actualment municipal i tenen diverses corals infantils com CorXeretes. Des de fa més de 10 anys el cor està dirigit per Frederic Prat, professor del Conservatori de Música d'Igualada i director de l'Escola de Música de Capellades.
Les dues corals s'han unit per interpretar conjuntament aquest concert que va ser estrenat a Santa Coloma de Queralt.
En Carles Sanz, músic nascut a Capellades però que actualment resideix a Vilafranca del Penedès, ha posat un puntet de pebre a la cançó popular. Ell és l'autor de Perejazzaquí, suite de cançons populars catalanes en tres moviments, arranjades per a cor mixt, petit cor de veus blanques, guitarra elèctrica, baix elèctric, bateria i piano. És un plat exquisit elaborat amb primeres matèries de màxima qualitat i de casa nostra com El testament d'Amèlia, El rossinyol, La dama d'Aragó, Margarideta, El cant dels ocells… amanides amb pinzellades d'El gegant del Pi, Quinze són quinze, La masovera… i fins a vint-i-cinc melodies que el públic podrà assaborir i endevinar durant la seva interpretació.
La resta del concert és de temàtica principalment religiosa però també amb obres contemporànies i d'estil actual. D'una banda hi ha dues obres intimistes i per escoltar amb els ulls clucs com són La Cantique de Jean Racine, de Gabriel Fauré i The peace of God, de John Rutter. En el cantó oposat hi trobem les dues composicions de Paul Halley, espectaculars, brillants i plenes de força. D'un estil diferent però també brillant dos temes de gospel contemporani escrits pels reverents Jeffrey L. Ames i Glenn Burleigh. I finalment hi trobarem un tema de John Lennon i Paul Mc Cartney, Hey jude.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 14/10/2009


Segueix-nos a :