Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
29/10/2009

L’exposició 'Viatge pels colors de la ciutat', al claustre de Sant Francesc

Viatge pels colors de la ciutat

L’exposició és un recorregut pels drets i deures dels infants i els joves i està adreçada a tots els públics, a partir dels 5 anys.

El Pla per la Convivència i el Civisme de l'Ajuntament de Vilafranca organitza per aquest mes de novembre l'exposició Viatge pels colors de la ciutat, que es podrà visitar del 4 al 22 de novembre al claustre de Sant Francesc (amb entrada per carrer Sant Pere, número 3). 
L'exposició està formada per 9 espais diferenciats: l'individu (en el qual es podran contemplar vuit figures a mida natural de nenes i nens d'arreu del món), el grup (amb nines d'arreu del món), la família (amb fotografies de diferents tipus d'agrupacions familiars), l'alimentació (on es podran visualitzar diferents modalitats de parar la taula, així com els diferents estris, menús i aliments); l'habitatge (amb imatges de cases d'arreu del món); la salut (amb una farmaciola amb diferents opcions per tenir cura de la nostra salut), l'educació, la ciutat i el món (en el qual es podrà veure el món des d'una perspectiva diferent a la que estem acostumats). Així, doncs, l'objectiu és que infants i adults parteixin de la seva individualitat per anar prenent consciència de l'entorn social i natural: dels grups i família a ciutat i món.
D'altra banda, com a eixos transversals, l'exposició Viatge pels colors de la ciutat parla dels drets i deures dels infants, així com de la diferència i la diversitat, enteses com a elements necessaris per a la sostenibilitat de la Terra i la supervivència dels humans. Així, el concepte diferència substitueix al de raça i cultura, entenent que tots som diferents els uns amb els altres. Igualment, no s'ha de confondre diferència amb desigualtat.
En la majoria dels casos parlem dels altres, dels colors de la seva pell, de la seva riquesa o pobresa, de la manca de mitjans en educació, sanitat, etc. En pocs casos parem a mirar-nos primer nosaltres mateixos, fins i tot desconeixem el que ens mou, per què vivim i fem d'una determinada manera, com és el món que ens envolta i com podem transformar allò que no ens agrada. En resum es tracta de definir quina és la nostra responsabilitat i com aquesta ens fa solidaris envers els altres.
L'exposició, ubicada al claustre de Sant Francesc, amb accés per la porta principal de la residència Sant Francesc. Els horaris de visita seran de dimecres a divendres de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 del vespre, dissabtes de 6 a 8 del vespre i diumenges de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia. D'altra banda, aquesta exposició també ha estat oferta als centres de primària de Vilafranca tant públics com concertats com una activitat més del Catàleg Educació en la diversitat que el pla ofereix als centres educatius per tal de treballar continguts de convivència, civisme i diversitat. 
Han fet sol·licitud de conèixer aquesta exposició 27 classes de Primer a Sisè de Primària de diversos centres, el que suposa que més de 500 infants la podran conèixer com una activitat escolar més.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 29/10/2009


Segueix-nos a :