Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
09/07/2010

Es reuneix a l’Ajuntament de Vilafranca la Comissió de la Verema de l’Alt Penedès

Verema

Aquest dijous 8 de juliol es va reunir la Comissió de la Verema de l’Alt Penedès, convocada per l’Ajuntament de Vilafranca i presidida pel regidor de Foment de l’Ocupació, Raimon Gusi.

Des de 1991 l'Ajuntament de Vilafranca promou, impulsa i coordina aquest espai de concertació, amb la participació d'un ampli ventall d'institucions i organitzacions amb l'objectiu d'unir esforços i desenvolupar un treball concertat amb motiu de la collita del raïm a l'Alt Penedès.
La finalitat d'aquesta comissió és, fonamentalment, que la verema es desenvolupi en les millors condicions possibles per als treballadors/es, els viticultors/es i la ciutadania de Vilafranca i de la comarca.
Aquest esforç de concertació es tradueix, per una banda, en l'intercanvi d'informació entre els agents participants a la comissió dels tres sectors involucrats: sindicats de treballadors, organitzacions agràries i l'administració pública.
A la reunió de dijous es van establir diversos acords. Pel que fa al calendari, es va establir que la prestació de serveis coordinats de la campanya anirà des de l'1 de setembre fins al 24 del mateix mes. La comissió també va donar per bona la proposta municipal de situar els serveis d'acollida i informació, d'atenció social i de contractació, entre d'altres, al local d'una entitat, situat al c/ General Cortijo, 18 bis. L'objectiu d'aquest canvi d'emplaçament és no interferir en el funcionament del Club de la Feina, que és l'espai en el qual, en anys anteriors, es localitzava l'oficina de contractació i el punt d'atenció social de la campanya. En la reunió també es van acordar els horaris i funcionament dels serveis del Punt d'acollida i informació, l'Oficina de contractació, el Servei de mediació intercultural, el Servei d'atenció social i l'Oficina Mòbil del SOC. El Servei d'Alberg en Espera, en canvi, resta pendent de definició en funció de les alternatives que es puguin plantejar, pel fet que l'Alberg de Càritas es trobarà en obres en les dates de la campanya.
Un altre acord pres en aquesta reunió va ser convocar, per al mes d'agost, la subcomissió de Contractació i Allotjament integrada per les organitzacions agràries, les organitzacions sindicals, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Vilafranca. Els representants de la Inspecció de Treball van tancar l'ordre del dia de la trobada fent una presentació de les línies de treball que es portaran a terme enguany, el primer en el qual s'han transferit una part important de les competències inspectives a l'àmbit de la Generalitat de Catalunya.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 09/07/2010


Segueix-nos a :