Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
09/07/2010

L'alcalde fa diversos aclariments sobre les obres de la rambla i l'estudi tècnic del pas de l'AVE

Pere Regull manté que les obres de la Rambla no tindran sobrecost i demostra que el tècnic que supervisa l’estudi sobre sorolls i vibracions pel pas de l’AVE està contractat per l’Ajuntament.

Pel que fa a les declaracions efectuades pel cap del grup Socialista en relació a la reunió que va tenir fa uns dies amb el president de l'ADIF, l'alcalde de Vilafranca Pere Regull ha dit que és mentida que l'Ajuntament encara no hagi contractat el tècnic de l'UPC, Salvador Cardona, que ha de supervisar l'estudi de sorolls i vibracions que aquests dies ha començat a fer l'ADIF en els habitatges afectats. Per desmentir-ho, Regull ha mostrat el pressupost valorat en 3.800 euros + IVA que fa mesos va presentar Cardona a l'Ajuntament, que incloïa la celebració de 6 reunions, les reunions anteriors ja realitzades i l'anàlisi de les dades de l'estudi. A més, l'alcalde ha esmentat que fa quasi dos mesos aquest tècnic va tenir una reunió amb els representants veïnals i ell mateix per preparar les tasques a realitzar. O sigui que les paraules de Romero no tenen, ha dit, ni cap ni peus.
L'alcalde ha recordat que fa un any que està presentada a l'ADIF la proposta de cobriment de la zona descoberta, “mentre l'ADIF tan sols ens presenta propostes d'instal·lar pantalles acústiques que no resolen el problema ja que els pisos de les plantes superiors continuarien patint els mateixos problemes. L'alcalde ha reiterat que l'Ajuntament tan sols pagarà a ADIF “lligant-ho a les solucions als temes pendents, però ja anem tard, perquè l'estudi que ha de dictaminar les possibles solucions s'ha començat a fer ara, amb quatre mesos de retard”.  Regull també ha volgut desmentir les afirmacions de Romero en el sentit que l'Ajuntament disposa d'11 MEUR per urbanitzar la llosa de la via: “aquests diners són per finançar les obres de cobertura i no la urbanització de sobre”. 

Obres de la rambla de Sant Francesc
En quan a les obres de la rambla, l'alcalde ha volgut desmentir algunes afirmacions contingudes en un full que el PSC ha distribuït pels domicilis de Vilafranca en què es parla de cost de la urbanització de la rambla de Sant Francesc. 
Assegura que no ha existit cap sobrecost en l'obra: "amb el mateixos diners amb què comptava el PSC, els 680.000 euros de SABA i la subvenció de 1,8 MEUR de la Diputació, hem millorat el projecte i hem fet més coses”, ha dit l'alcalde. Pere Regull ha insistit que el plec de condicions aprovat pel PSC quan governava parla en tot moment que SABA faria una “reposició” de la rambla tal com estava abans de la construcció de l'aparcament, és a dir, amb formigó i els elements existents (arbrat, enllumenat, mobiliari urbà, etc), sense incloure laterals ni la Font dels Alls. Quan CIU va arribar al govern de l'Ajuntament va considerar que el projecte s'havia de millorar sobretot a nivell d'acabats incloent-hi un paviment més noble amb lloses de granit. Per això es va plantejar a Saba un seguit de modificacions. Així, amb el que Saba s'estalviava del poliment del formigó s'ha pogut ampliar la plaça del Penedès i la rambla pel darrera del monument a Milà i Fontanals i s'ha inclòs un drenatge especial per millorar el creixement dels arbres. L'alcalde ha deixat clar que amb els mateixos diners, l'actual equip de govern urbanitzarà Rambla, laterals i Font dels Alls (aquesta després de la Festa Major) amb la diferència que el material que es posarà és de millor qualitat que el que pensava posar el PSC (simple formigó).
En definitiva, Pere Regull ha acusat el portaveu socialista de difondre “mentides i manipulacions” i ha lamentat “aquest estil, que no va ser mai el nostre quan CIU va estar a l'oposició fins el punt que mai ens poder retreure dir una mentida”.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 09/07/2010


Segueix-nos a :