Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
19/05/2009

Arsenal inaugura la instal·lació ceràmica titulada 'Degoteig'

L'escola municipal d'art Arsenal inaugura aquesta instal·lació a la seu de l’Associació de Ceramistes de Catalunya. La mostra, que estarà oberta fins el 5 de juny, reflexiona sobre el procés creatiu

Per primera vegada, l'Associació de Ceramistes de Catalunya (ACC) ha obert les portes de la seva sala d'exposicions a treballs d'alumnes de ceràmica. Les dues primeres escoles que han estat convidades a exposar als baixos del número 7 del carrer Doctor Dou de Barcelona, han sigut l'EMA Arsenal i l'Escola d'Art del Treball.
L'Arsenal ha presentat una instal·lació que porta per títol "Degoteig" i que ha estat realitzada pels estudiants de darrer curs del Grau Superior en Ceràmica Artística. Després que Montserrat Llanas –cap d'àrea de ceràmica d'Arsenal- plantegés com a treball de taller una intervenció a l'espai de tema lliure, els alumnes van elaborar una sèrie de projectes entre els quals va sortir escollit el de Joan Muñoz.

Complexitat de creació
La proposta de Muñoz reflexiona sobre el procés creatiu, bo i centrant-se sobretot, en la fase de brain storming o generació d'idees. Per materialitzar aquesta fase tan important en tot procés de creació, s'han fabricat prop d'un centenar de cons de porcellana suspesos del sostre, simbolitzant així el degotall d'idees, de pensaments i de sensacions que sorgeixen en la part inicial de tota creació. La instal·lació també integra una sèrie de peces trencades, fetes amb el mateix material i format, que queden espargides pel terra de la sala. Aquesta “catifa” de peces trencades vol significar aquelles idees que es desestimen i no s'aprofiten durant el desenvolupament d'un projecte. 
"Degoteig" és una instal·lació de notable complexitat quant a la construcció, l'assecat i la cuita de les peces. Cadascuns dels cons ha estat fabricat amb porcellana i paper. El fet de barrejar paper amb la pasta de porcellana tendra, ha confegit una textura particular a les peces i n'ha alleugerit el pes. Pel fet que la porcellana es deforma molt ràpidament, en el procés de construcció s'han utilitzat patrons de tela i matrius per poder enrotllar la tela amb la porcellana. Una altra de les dificultats tècniques que presenta aquesta instal·lació és el fet que ha calgut assecar i coure cada peça en posició vertical, per la qual cosa s'han hagut de crear un peus expressos per sostenir-les abans i durant la cuita a alta temperatura. 
La instal·lació romandrà a la seu de l'Associació de Ceramistes fins el proper 5 de juny. Per a més informació es pot consultar www.arsenal.cat i www.ceramistes.cat.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 19/05/2009


Segueix-nos a :