Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
27/05/2009

La Flyhard porta 'Volem anar al Tibidabo' aquest divendres a Cal Bolet

Volem anar al Tibidabo

Cristina Clemente ha escrit i dirigit l’obra com una comèdia dramàtica sobre la malaltia de l’Alzheimer.

El Teatre Municipal Cal Bolet presenta aquest divendres, en el marc de la seva programació de teatre professional, una nova producció de la Flyhard Theater Company. En aquesta ocasió, la companyia liderada per Jordi Casanovas, habitual en les programacions de Cal Bolet, ens porta una petita producció escrita i dirigida per Cristina Clemente (Barcelona, 1977), dramaturga formada a l'Institut del Teatre de Barcelona i a l'entorn de la Sala Beckett que ha escrit, entre altres obres, La Gran nit de Lurdes G, ha treballat en diverses ocasions com a ajudant de direcció de Sergi Belbel i és guionista de la sèrie de TV3 El Cor de la Ciutat.
La trama de Volem anar al Tibidabo arrenca quan dues germanes de vint-i-pocs anys reben la notícia que la seva mare pateix Alzheimer. Des del primer moment tenen clar el seu objectiu: que la seva mare i el seu pare siguin feliços malgrat les circumstàncies. I això passa per amagar la malaltia de la mare a ella mateixa però també al pare. Poc a poc, però, els obstacles aniran apareixent i elles aniran solucionant-los com puguin, potser amb immaduresa però sempre mogudes per l'amor cap als seus progenitors. L'obra s'enfronta cara a cara amb l'Alzheimer amb una visió esperançadora i plena d'humanitat sobre un text que parla de la necessitat que tots tenim de cuidar els altres, d'estimar i de ser estimats. 

Cristina Clemente
ha comptat amb tres joves però molt dotades intèrprets per a un teatre realista directe i vital. Clemente sap modelar el ritme i els tempos d'una comèdia dramàtica que no deixarà indiferent a ningú i que més enllà d'aquesta quimera de passarhlo bé lluitant contra el drama i la tristesa aconsegueix transmetre optimisme. Seria imperdonable que Volem anar al Tibidabo no trobés més horitzó en els escenaris del país. Santiago Fondevila (La Vanguardia) 

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/05/2009


Segueix-nos a :