Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
04/05/2010

La festa de la gent gran amplia el format i es vol consolidar dins el calendari festiu de Vilafranca

Fernando García i Francesc Sáez

La “Festa de la Gent Gran en Marxa” es farà del 17 al 23 de maig a Vilafranca amb la implicació i participació de la gent gran.

El regidor de la Gent Gran, Fernando García, i l'educador social de la regidoria, Francesc Sàez, han presentat el programa de la Festa de la Gent Gran en marxa que tindrà lloc entre el 17 i el 23 de maig amb diversos actes programats. El regidor ha recalcat que en anteriors edicions la festa es feia un dia a la tarda i a partir d'aquest any se n'amplia el format fent-la durar una setmana, amb l'afegit que s'hi vol implicar activament com més persones millor del col·lectiu de la gent gran de Vilafranca. Fernando García ha posat èmfasi en la participació de la gent gran que és un dels aspectes que des de la regidoria de la Gent Gran es treballen per tal de lluitar contra la solitud d'aquest col·lectiu. Per García, “hem de treure la gent gran de casa i que participi activament, no com a simples espectadors sinó implicant-se en les activitats”. La regidoria vol potenciar aquesta festa per ubicar-la dintre del calendari festiu de Vilafranca. “Aquest any per condicionants de l'Auditori es farà ben entrat el mes de maig, però la intenció és que l'any que ve es faci a final d'abril o principis de maig”, ha subratllat el regidor.
La Festa de la Gent Gran en Marxa començarà dilluns dia 17 de maig amb una conferència a càrrec del professor de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, que tractarà sobre La soledat creativa. Escoltar la Gent Gran. El dimarts dia 18 hi haurà una caminada des de la regidoria de la Gent Gran, al carrer Vidal, fins a la Girada on es lliurarà a l'alcalde un programa de la festa i se li demanarà permís per començar les festes de primavera-estiu a Vilafranca. Tres persones grans llegiran tres poemes que faran menció de l'acte. L'AV de la Girada també rebrà un programa de la Festa i un escrit en què se li passa el testimoni de les festes de primavera-estiu, ja que la de la Girada serà la primera festa de barri de Vilafranca.
Dimecres 19 de maig hi haurà cinema amb la pel·lícula Siempre a tu lado, amb Richard Gere i Joan Allen, al cinema Kubrik. Dijous dia 20 es farà un acte al Poble Nou, concretament al parc Tívoli on alumnes de ball de la Sra. Mery Fernández, dels casals d'avis de Caixa Penedès, faran una demostració. L'activitat continuarà divendres dia 21 a l'Espirall amb una ballada de sardanes a la plaça del Dr. Bonet.
Dissabte dia 22 tindrà lloc la tradicional Festa de la Gent Gran i homenatge a les parelles amb més de 50 anys de convivència. Es tracta d'una festa adreçada a persones de 75 anys en endavant de Vilafranca. La festa es farà al Pavelló Firal i hi haurà servei de bus llançadora gratuït des del c/Gral. Prim des de les 4 de la tarda (la festa comença a les 5).
El darrer acte de la Festa de la Gent gran en Marxa serà diumenge 23 de maig, a partir de les 5 de la tarda a l'Auditori amb la representació d'Antologia de la Sarsuela. Les entrades es poden adquirir a les taquilles de l'Auditori o al Telentrada de Caixa Catalunya i també els dijous a la tarda a 6 a 8 al teatre Cal Bolet. Cal destacar, que l'espectacle està dirigit per Helena Bayo, directora d'òpera i sarsuela, i es representaran fragments de reconegudes obres com Doña Francisquita, Luisa Fernanda, La tabernera del puerto i Cançó d'Amor i de Guerra. Els intèrprets solistes estaran acompanyats per tres corals de gent gran de Vilafranca, la Societat Coral El Penedès, la coral Tercera Primavera i la coral del Casal de Gent Gran del Tívoli, amb un total d'unes 100 persones.
La venda d'entrades per al cinema del dia 19 i per a la Festa de la Gent Gran del dia 22 es podran adquirir fins al dia 14 de maig a la regidoria de la Gent Gran, c/ Vidal, núm. 3, de 10 del matí a 2 del migdia.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 04/05/2010


Segueix-nos a :