Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
20/05/2009

Conferència sobre mediació amb el títol “Reparació en contextos de conflicte i reconciliació”

Nelson Molina

La conferència està oberta a totes aquelles persones interessades en la mediació i que volen aprofundir i conèixer altres possibles estratègies de resolució.

El Pla per la Convivència i el Civisme de l'Ajuntament de Vilafranca organitza, per al proper dimarts 26 de maig, a les 8 del vespre, a l'Escorxador, una conferència sobre mediació amb el títol Reparació en contextos de conflicte i reconciliació. Aquesta conferència, que complementa un taller que també s'impartirà el mateix dia, està oberta a tots els públics i és una acció més del Pla per la Convivència i el Civisme per tal de difondre la mediació com una eina pacífica de resolució de conflictes, que cada cop és més estesa i permet uns resultats més satisfactoris perquè cedeix el protagonisme de la resolució a les persones que pateixen un conflicte.
La conferència està oberta a totes aquelles persones interessades en la mediació i que volen aprofundir i conèixer altres possibles estratègies de resolució. La sessió serà impartida pel doctor en psicologia social Nelson Molina, el qual centrarà la sessió en el concepte de reparació. La reparació pretén compensar a les víctimes d'un conflicte que han vist com s'ha atemptat contra la seva dignitat o contra alguns dels seus drets humans (l'anomenada justícia reparadora). Així, la reparació consisteix en un conjunt d'accions posteriors a la gestió del conflicte en les quals les parts abans enfrontades estableixen noves formes pacífiques de relació. Es tracta d'un seguit d'accions a partir de les quals es construeixen condicions de confiança i que marquen noves perspectives en la relació comunitària i interpersonal. En funció del tipus de conflicte i la seva duració, la reparació pot demanar d'un conjunt d'accions més o menys complexes. Aquesta nova proposta de gestió dels conflictes desplaça la idea de la revenja o la venjança per centrar-se en una nova i més justa construcció dels vincles socials. Per tal de produir-se aquest procés de reparació, cal –com en tot procés de mediació- l'acceptació del dany produït i l'acceptació tant de les víctimes com de les parts opressores de participar en la resolució.
En aquest sentit, l'experiència de Nelson Molina es basa en processos de resolució a Colòmbia, en els quals s'han pogut transformar condicions de domini en espais de llibertat i determinació per la via de la no violència com a principi ètic (el que ell anomena resistència comunitària).
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/05/2009


Segueix-nos a :