Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
27/03/2008

Dissabte se celebra la XL Cantada de Caramelles de Vilafranca

caramelles Cantada de caramelles de l'any 2007.

Aquest dissabte 29 de març se celebrarà la XL Cantada de Caramelles de Vilafranca del Penedès. L'acte tindrà lloc a les 9 del vespre a la plaça de Sant Joan.

Enguany la cantada s'ha traslladat de data per tal de propiciar la participació de més colles en l'any que se celebra el 40è aniversari. La proposta de canvi de data per part de l'organització ha donat els seus fruits i aquest dissabte es podran escoltar a 8 colles de cantaires, fet inèdit en els darrers cinc anys. Les colles que han confirmat la seva participació són, per ordre d'actuació: El llimacs (veus masculines); La Mona (veus mixtes); Misteles (veus femenines); Elles (veus femenines); Tornavisos (veus masculines); Si fa sol (veus masculines); grup de Caramelles de Torrelles (veus mixtes) i Romesco (veus masculines).

La Cantada de Caramelles de Vilafranca és un esdeveniment tradicional de la Setmana Santa que presenta alguns trets diferenciadors respecte d'altres manifestacions de la nostra comarca: permet veure i escoltar totes les colles de cantaires dalt d'un escenari, agrupats en colles de nois, de noies o mixtes, són persones joves i no tan joves, que s'agrupen per participar a la cantada; finalment, tot i que la temàtica de fons és molt similar a la de les caramelles tradicionals (la benvinguda de la primavera, l'esclat de la natura en tots els sentits, el renaixement de l'amor, etc.) la forma es diferencia d'aquestes a través de versions dels temes més populars del panorama musical comercial i lletres pròpies dotades d'un llenguatge actual, carregat de picardia i bon humor. Algunes colles comptaran amb acompanyament musical. Les colles oferiran entre dues i tres peces cadascuna aportant un aire genuí de convivència entre la tradició més nostrada i la modernitat més atrevida aplegades sota aquesta peculiar nit de primavera.

En finalitzar la cantada hi haurà degustació de moscatell i garlanda per a tots els assistents a l'acte així com el repartiment, entre el públic, de les flors que serviran per decorar l'escenari.

En cas de pluja, l'actuació es traslladaria a Cal Figarot.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/03/2008


Segueix-nos a :