Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
24/05/2010

La presidenta dels cementiris significatius d’Europa visita el Cementiri de Vilafranca

Visita al cementiri de Vilafranca

M. Luisa Izaguirre ha seguit el recorregut de les visites comentades que habitualment s’organitzen des del Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca.

Aquest dimarts, Mª Luisa Izaguirre, directora de comunicació i qualitat de Cementiris de Barcelona i presidenta de l'Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE),ha visitat el Cementiri Municipal de Vilafranca. L'Associació Europea de Cementiris Significatius aplega 48 cementiris d'arreu del continent europeu entre els quals hi han cementiris com el de Bilbao, el de Criego a Santander, el de Granada, el de San Sebastián, els cementiris de Montjuïc i del Poble Nou de Barcelona o les darreres incorporacions de Sitges, Reus i Vilanova i la Geltrú.
Es tracta d'una xarxa sense ànim de lucre que inclou estaments públics i privats responsables de cementiris, que per una raó o altra tenen un interès històric i artístic important. Segons ha explicat Izaguirre, l'ASCE està pendent de resolució d'una proposta que ha presentat al Consell d'Europa, perquè consideri la xarxa europea de cementiris com a “Ruta Cultural Europea” i ha constatat la importància i l'interès creixent d'aquests recintes en els circuits de turisme cultural. Sense anar més lluny, un dels cementiris més concorreguts del món, el Cementiri del Père Lachaise, a París, rep anualment més de dos milions de visitants i és el quart monument més visitat de la ciutat. 
Tot i que l'ASCE en els seus inicis estava formada pels cementiris de les principals ciutats, en els darrers anys ha constatat la importància d'incloure cementiris de molta menys envergadura i fins i tot cementiris rurals per la seva importància social i com a mostra de recuperació de la memòria històrica de les diferents societats dels països europeus.
La presidenta de l'ASCE ha seguit el recorregut de les visites comentades que habitualment s'organitzen des del Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca i ha estat acompanyada pel regidor responsable del cementiri, Fernando Garcia, l'historiador Josep M. Feliu i la tècnica de turisme del patronat, Vicky Claver.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 24/05/2010


Segueix-nos a :