Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
10/05/2010

El Teatre Nacional arriba a Cal Bolet amb el musical 'La Casa sota la Sorra'

La casa sota la sorra

La companyia Egos Teatre ha creat aquest musical a partir de la novel·la de Joaquim Carbó.

El Teatre Municipal Cal Bolet presenta per les Fires de Maig, dissabte 15, a les 2/4 d'11 de la nit, el musical La Casa sota la Sorra, un espectacle creat a partir de la coneguda novel·la juvenil de Joaquim Carbó.
Després de l'èxit del seu últim i premiat espectacle, Ruddigore o la nissaga maleïda, que vam poder veure a Cal Bolet, EGOS teatre, en coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya, ha assumit el repte de dur a escena en clau de musical la novel·la juvenil més coneguda de Joaquim Carbó i ens proposa d'acompanyar-los al llarg d'un viatge ple d'aventures i d'acció al cor d'una organització criminal.  Perdut en un hotel d'El Caire, en Pere Vidal, un jove barceloní amb ganes d'aventura es pregunta per què ha creuat la mar Mediterrània seguint les ordres d'una organització misteriosa que li ha promès feina i diners. Ben aviat, una agent atractiva i perillosa li transmetrà noves ordres: a partir d'aquest moment, sota la identitat de l'arqueòleg Peter Whitel, en Pere haurà d'emprendre un viatge a través d'Egipte i el Sudan transportant documents de gran valor, fins arribar a la destinació final: la casa sota la sorra, comandada pel Senyor Ti.
“Em consta que aquesta novel·la, escrita l'any 1966, l'han llegida milers de noies i nois, molts dels quals també coneixen alguna de les altres vuit «cases» que vaig publicar després en forma de llibre a Columna, i en còmic, a Cavall Fort i als àlbums de l'editorial Casals gràcies als dibuixos del bon amic Josep M. Madorell. L'última casa (2008) va ser el meu homenatge al gran dibuixant, que ja no la va poder il·lustrar. Entre aquests lectors hi ha bona part dels joves entusiastes i experts d'EGOS teatre, que ara la porten a escena de manera ben original: n'han fet un musical! No cal dir que espero amb candeletes veure com es mouen, parlen i canten Henry Balua, Pere Vidal i el malvat Senyor Ti... Em sembla fantàstic!
Però no serà aquesta l'única sorpresa, perquè els que coneguin bé la sèrie hi trobaran personatges que no apareixien a la primera aventura, així com el meu detectiu Felip Marlot, que hi ha entrat d'estranquis. Prepareu-vos per veure i escoltar un grup d'actors que es disposa a convertir la novel·la en un musical. Collage de novel·les, sorpreses, corredisses, aventures... Qui en dóna més?” 

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 10/05/2010


Segueix-nos a :