Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
08/07/2010

S’inaugura a la capella de Sant Joan l’exposició 'Ibtihal' amb pintures i escultures de Carme Solé Vendrell

Ibithal

Com a il·lustradora, Solé ha il·lustrat més de 800 llibres, entre els quals destaquen textos de Pere Calders, Miquel Martí i Pol, Mercè Rodoreda, Salvador Espriu o Gabriel García Márquez.

Aquest divendres 16 de juliol, a les 8 del vespre, la Capella de Sant Joan obrirà de nou les seves portes amb una emotiva i impactant exposició. Ibtihal és el títol del mural que Carme Solé Vendrell va realitzar per ser exposat al Fòrum de les Cultures 2004, amb la intenció de mostrar l'efecte devastador que les guerres produeixen en els infants i la constant vulneració dels seus drets. Ibithal és el nom d'una nena mutilada per la guerra, el seu nom significa prec, súplica o pregaria. Res no pot expressar millor el clam d'aquests infants. Ibtihal és un crit i un prec, un cant per la pau i la justícia.
L'any 2009 es va celebrar el 20è aniversari de l'aprovació dels Drets dels Infants per la Convenció de l'ONU. Ibtihal es basa justament en els articles d'aquesta convenció i ofereix una excel·lent oportunitat per reflexionar i posar de manifest com encara avui els drets dels infants són sistemàticament vulnerats.
L'organització i adaptació d'aquesta exposició, que recull 28 obres entre pintures i escultures, té per objectiu posar a l'abast de tots els ciutadans una obra artística de qualitat perquè puguin reflexionar la importància de preservar els drets dels infants i denunciar les conseqüències que els conflictes armats tenen sobre ells. La sèrie temàtica que dur per nom Ibtihal va ser produïda per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat l'any 2006 amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Carme Solé Vendrell (Barcelona, 1944) és il·lustradora i pintora
Des de 1968 ha il·lustrat més de 800 llibres llibres i ha col·laborat en sèries de televisió com Víctor i Maria per la productora anglesa King Rollo films. Entre les seves obres més conegudes destaquen La lluna d'en Joan, Jo les volia o Els nens del mar. Ha il·lustrat textos d'autors com Pere Calders, Miquel Martí i Pol, Mercè Rodoreda, Salvador Espriu o Gabriel García Márquez.
El 1979 va rebre el Premio Nacional de Ilustración per El niño que quería volar, Peluso y la cometa i Pedro y su roble; el 1981 el Premi Lazarillo per les imatges de Raspall. Ha estat candidata al premi Andersen en dues ocasions, i ha obtingut guardons internacionals tals com el Janusz Korczak (1979), el Critici in Erba (1992) o l'Octogone la Fonte de la crítica francesa (1992). El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi.
El 1997 fa una exposició antològica al Memorial Museum de Taipei (Taiwan). El 1991 exposa els originals de Els nens del mar de Jaume Escala al Centre Pompidou a París. El 2001 fa una gran retrospectiva La Lluna d'en Joan, 33 anys d'il·lustració al Palau de la Virreina de Barcelona, El 2006 Ibithal al Castell de Cornellà produïda per l'Ajuntament d'aquesta ciutat. A Vilafranca aquesta commovedora exposició es podrà visitar fins al diumenge 17 d'agost. L'horari de visita de la capella és de dimecres a dissabte de 6 a 8 de la tarda i diumenges i festius de 12 a 22 del migdia i de 6 a 8 de la tarda.

Més informació:
Dossier de premsa (pdf)
Full informatiu: Cara i Dors (pdf)
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 14/07/2010


Segueix-nos a :