Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
02/10/2009

Es presenta un cens i estudi de les entitats que ofereixen aprenentatge en el marc del projecte 'Aprendre a Vilafranca'

Aprendre a Vilafranca

S'està desenvolupant l’eina d’orientació professional 'Ipsum' que, juntament amb el cens que es presenta, s’integraran en el portal on-line, que la ciutadania i els professionals de l’orientació podran consultar.

Aquest dijous es va presentar a la Fassina un cens i estudi de les entitats amb oferta d'aprenentatge en el marc del projecte innovador 'Aprendre a Vilafranca'. L'acte va ser presidit pel regidor de Foment de l'Ocupació Raimon Gusi. El projecte 'Aprendre a Vilafranca' es porta a terme des del Servei de Foment de l'Ocupació de l'Ajuntament de Vilafranca, amb el suport del Departament de Treball de la Generalitat i del Fons Social Europeu. Compta amb la col·laboració de l'IDAP, centres educatius i de formació, el teixit empresarial i entitats i associacions de Vilafranca. 
Aquest projecte vol fomentar la cultura de l'aprenentatge permanent a la Vilafranca. L'aprenentatge al llarg de la vida és una eina útil per afrontar i resoldre les situacions de canvis personals o professionals que vivim en la societat actual, ja sigui de manera individual o col·lectiva. 'Aprendre a Vilafranca' ha posat en marxa durant aquest any el Programa d'Aprenentatge Permanent que ofereix formació a mida i de forma flexible i potencia l'acreditació que reconegui les competències de les persones. Està desenvolupant l'eina d'orientació professional Ipsum que, juntament amb el cens que es presenta, s'integraran en el portal on-line, que la ciutadania i els professionals de l'orientació podran consultar.
El cens permet disposar d'una base de dades que recull el nombre, característiques i tipologia de la formació que realitzen els centres i entitats del municipi així com les seves dades de contacte personal, telefònic i on-line. 

Entitats consultades a l'estudi: 321
Entitats que potencialment poden oferir aprenentatge: 321
Entitats que confirmen oferir aprenentatge: 110
Entitats que col·laboren amb l'estudi: 96
Entitats que validen les seves dades de contacte: 99

A partir de les dades recollides, es pot estimar que actualment a Vilafranca, hi ha una oferta de 1.403 cursos, dels quals: * El 21,1% del total de cursos correspon a l'aprenentatge d'idiomes i el 15,4% està relacionat amb l'educació musical, la dansa i el teatre.
* La temàtica relacionada amb l'esport i l'activitat física és la tercera en nombre de cursos amb el 11,3%.
* Les primeres temàtiques genuïnament enfocades al món del treball són economia i administració d'empreses i informàtica i TIC amb el 7,5% sobre el total de cursos, respectivament.
* Com a mitjana, el 63,4% dels usuaris dels centres d'aprenentatge són de Vilafranca del Penedès, el 27,7% de la resta de la comarca i el 8,9% de fora de l'Alt Penedès.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 02/10/2009


Segueix-nos a :