Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/05/2010

La pallassa Alba Sarraute obre el cicle “Fora de Sèrie” al Teatre Cal Bolet

Mirando a Yukali

L’espectacle 'Mirant a Youkali' serà el primer del cicle que es prodrà veure en tres divendres consecutius.

Els tres propers divendres, dies 7, 14 i 21 de maig, es podran veure al Teatre Municipal Cal Bolet tres espectacles de petit format que prometen sorprendre el públic pel seu format íntim (fins i tot ínfim), per ser multidisciplinars, trencadors o fins i tot subversius. Les funcions seran a les 9 del vespre i el preu de les entrades de 9 euros.
El teatre municipal vilafranquí inclou, de tant en tant, en la seva programació d'espectacles professionals, una tanda de propostes en què la proximitat amb els actors, les emocions, l'acció, la paraula o els silencis fan que els espectadors sentin el teatre en estat pur, més a prop.
El primer dels espectacles programats és Mirant a Youkali, de la pallassa Alba Sarraute, un xou femení que estimula l'ànima des de l'humor. A través d'esquetxos i diferents cançons i poesies, jazz, blues, etc. Sarraute fon tècniques circenses i cabareteres amb música en directe per articular textos de Miguel Hernández, Koltés, Rousseau, Saint-Exupéry o Baricco en un discurs profundament humà i universal que no respon a cap pregunta.
Heus aquí un espectacle banyat de poesia amb reminiscències bekettianes entre l'absurd i la realitat, entre l'humà i el món simbòlic. Inspirat amb la recerca de l'essència en els indígenes de l'Amazònia, en la natura verge i destruïda.

Benvinguts a la selva humana!
Mirant a Youkali presenta en Godotte, un personatge extravagant, sortit del no-res, convençut que un dia el cel caurà damunt seu i ningú se n'adonarà. Per això es protegeix amb un casc blau, unes ulleres de soldar per a no cremar-se els ulls, un enorme abric i unes sabates de dos pams i mig. És la imatge del pes social, com la guerra, de la incapacitat, de tenir pors...
Darrere d'ell arrossega un tros del que queda de la selva amazònica que s'està morint. Entre les cançons i les poesies, ajudat pel mestre pianista i l'orgànic percussionista, surt de la seva closca per quedar-se davant del públic i mostrar-se com Casiopea, la noia que s'amagava darrere de tanta protecció, i anima al públic a acompanyar-lo en la seva aventura cap a Yukali. Però al final, com la tragèdia mateixa, es veurà obligada a tenir por i a protegir-se de nou. Pot ser que això sigui Yukali?
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/05/2010


Segueix-nos a :